Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (259)

Naturopatski nasveti (259)

Piše: Erika Brajnik / Hipertiroza v naturopatiji (2)

Neka gospa iz Trsta, stara 65 let, je shujšala 9 kg v 10 dneh. Tudi ona je trpela zaradi hude hipertiroze, kljub zdravilom, srce je norelo, potenje je bilo neznosno, bila je razdražljiva, vzkipljiva, predvsem pa je doživljala veliko strahu zaradi neobvladovanja ponorelega telesa. V bistvu gospa ni imela več ščitnice, ker so ji jo uničili z radio jodom, ampak vseeno je telo norelo, saj so v njej noreli toksini jeter. Kaj storiti?
Naredili sva tudi mineralogram, ki je pokazal izjemno povišano vrednost toksičnih kovin. Zato je telo norelo, kljub temu da ščitnice ni bilo več. Izvedli sva kelacijo toksičnih kovin z detox terapijo in doma je izvajala kopeli iz njivske preslice in se držala jetrnega jedilnika in pro-bio terapije.
V enem mesecu se je stanje umirilo. Gospa je ponovno zaživela normalno življenje, saj je do tedaj morala jemati zdravila, ker ni imela več ščitnice. Zdaj pa jo je telo ubogalo, obvladala ga je. Zakaj? Ker se je znebila toksinov v telesu, predvsem povišanih vrednosti toksičnih kovin.
Pa poglejmo, katere toksične kovine nam v telesu najbolj škodujejo in zakaj. Z njimi in z mineralogramom, testom las, se v Sloveniji ukvarjam že 10 let.
Zakaj so toksične kovine v našem telesu nevarne, čeprav jih najdemo samo v sledeh?
Tudi če je v telesu toksične kovine malo, le-ta nadomešča koristen mineral; telo namreč pri vsrkavanju daje prednost toksični kovini.
Enako velja za vse toksične kovine. Če ima telo na izbiro vsrkati toksično kovino ali koristen mineral, bo izbralo toksično kovino, saj je njena absorpcija veliko lažja in zanjo porabi manj energije. Iz tega razloga je treba okrepiti jetra, ki bodo toksično kovino izločila iz telesa takoj ob njeni absorpciji. Jetra namreč pretvorijo toksično kovino v vodotopno in posledično je na ta način izločena skozi slino, urin, znoj idr. Če so pa jetra šibka, bo toksična kovina topna v masteh in bo ostala v telesu več kot 48 ur, kar pomeni, da bo poškodovala določen del našega telesa oziroma bo zavirala absorpcijo določenega nujno potrebnega minerala.

/ dalje
www.saeka.si

20.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!