Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (258)

Naturopatski nasveti (258)

Piše: Erika Brajnik / Hipertiroza v naturopatiji (1)

Ko govorimo o hipertirozi v naturopatiji, govorimo vedno o toksemiji jeter. V tem primeru pa je toksemija jeter bolj kronična kot pri hipotirozi.
Znaki hipertiroze so nemir, hitro razbijanje srca, hitra prebava, potreba po malo spanca, hujšanje, izbuljene oči; osebi je vroče, ne prenaša vročine. Resnici na ljubo, samo znanost je popredalčkala hiper in hipotirozo. V svojih desetletnih naturopatskih izkušnjah z ljudmi, sem velikokrat srečala znake hiper in hipotiroze pomešane med seboj. Ljudje smo individualni in ni enakega pravila za vse.
Primer: K meni je na pregled prišla 60-letna gospa. Bil je december, zunaj sta bila mraz in sneg, gospa pa je bila oblečena le v tanko majico, saj ji je bilo stalno vroče, stalno se je potila, srce ji je razbijalo, bila je zelo nemirna in prestrašena. Zdravnik ji je dal zdravila, ki pa stanja ponorele ščitnice niso dovolj pomirila. Ni vedela, kako si pomagati. Ponoči ni spala, ker jo je srce zbujalo z razbijanjem, stalno se je potila in na blato je hodila večkrat na dan, tudi shujšala je veliko. Ponoči se je trikrat zbujala, da se je preoblekla, saj so bile obleke vse preznojene.
Pregledala sem iris, akupresurne in refleksne točke telesa in ugotovila, da so jetra v velikem deficitu, posledično pa tudi srce. Svetovala sem ji jetrni jedilnik in izvajanje kopeli iz njivske preslice. Aktivirali sva tudi samomasažo za uravnavanje energije srca. Stanje se je umirilo v dveh tednih. Po enem mesecu je gospa hodila normalno oblečena v bundo kot vsi mi, srce se je umirilo, prebava tudi. Spanje se je uredilo, potenje ponoči tudi. Rekla pa je, da so bile kopeli iz njivske preslice naporne, saj se je ogromno potila in pot je bil smrdeč in neprijeten.

/ dalje
www.saeka.si

13.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!