Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (257)

Naturopatski nasveti (257)

Piše: Erika Brajnik / 100 dni teka - 2019 (2)

Saška 46 let: shujšala je 5 kg, tekla je 100 dni, vsak dan 20 minut.
“Hvala za to ‘brco v rit’ in motivacijo, ki jo širite me ljudmi. Jaz še vedno tečem, čeprav ne objavljam. Škoda se mi zdi, da bi v tako lepih dneh, ki so še pred nami, to opustila. Na jesen, zimo pa se bom verjetno počasi umirila in potem spet začela v letu 2020. Se že veselim.
Sicer sem tekla prvič, tek je zame nekaj novega, nikoli nisem tekla in nikoli nisem bila športnica, tudi telovadba me ni nikoli navduševala, zato je bil zame to zelo velik izziv. Včasih sem katerega izmed tekačev opazila, pa sem si vedno mislila, kako lahko ti ljudje tečejo, kako je to ‘brez veze’, jaz tega ne bi zmogla, to je tako monotono, nima nobenega smisla, tek je bil zame samo en velik napor. No, pa sem tudi sama ‘dala to skozi’. Prvi teden je bila zelo velika kriza, vse je tako bolelo … Potem je bila še kriza prvi mesec, potem pa je nekako šlo, nazadnje pa je to nekaj samoumevnega, vsakdanjega in me navdušuje in zdaj rada tečem”.
Kar smo v teh 100 dneh naredili, ni samo to, da smo tekli 100 dni. Najpomembnejše je dejstvo, da smo dali zgled svojim družinskim članom, sosedom, otrokom, prijateljem, vsem, ki so nas opazovali in spremljali. Z zgledom, da smo vsak dan tekli, tudi v dežju, mrazu in burji, smo poslali jasno sporočilo, ki se glasi: “Zdravje je eno, vredno ga je krepiti. Zdravje ni samo po sebi dano, potrebno ga je gojiti kot ljubezen”.
In prav to je sporočilo 100 dni teka: imejmo se radi, imejmo radi svoja telesa. Vzemimo si čas zase, kljub vsemu, 20 minut ni veliko, pa vendar je. To je najlepši zgled, ki ga dajemo našim otrokom, in velja več kot 1000 besed! Saj veste, spomnite se, kako se začne otrok učiti?… S posnemanjem!
Iščimo zdravje!

/ dalje
www.saeka.si

06.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!