Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (256)

Naturopatski nasveti (256)

Piše: Erika Brajnik / 100 dni teka - 2019 (1)

Kot vsako leto, sem tudi letos tekla 100 dni zaporedoma, od 1. 5. 2019 do 8. 8. 2019, neprekinjeno vsak dan po 20 minut. Letos se mi je pridružilo veliko navdušencev. Same ženske, ki želijo nekaj storiti zase in za svoje zdravje.
Športna aktivnost, če jo izvajamo redno vsak dan, nam spremeni življenje, uredi prebavo, menstruacijo, spanje. Je najboljši antidepresiv, kar jih človek pozna, preprečuje osteoporozo, bolezni srca in ožilja in zmanjša možnost, da zbolimo za diabetesom.
Redna športna dejavnost pomaga telesu, da deluje s polno paro, nas pomladi, pomladi naše telo in naše organe. Celo telo je bolj čvrsto, ne samo stegna in zadnjica, ampak tudi pljuča, žile in kosti. Z leti vsi naši organi izgubljajo prožnost, bodisi kosti ali tkiva in mišice bodisi pljuča.
Z redno telesno vadbo upočasnimo proces staranja; uravna pa se tudi hormonsko stanje telesa.
Kot sem že dejala, je letos teklo z mano veliko žensk iz cele Slovenije in zamejstva.
100 dni teka je težka preizkušnja, saj smo tekle tudi v dežju, vetru in mrazu, ponoči, zgodaj zjutraj, z menstruacijo, bolečinami. V stotih dneh teka je normalno, da nastopi kriza, a, kdor je prišel do konca, je dokazal, da se da, če je volja. 20 minut na dan za tek si lahko vsak odtrže od svojega časa. To je trenutek, ko si sam s seboj, to je čas, ki ga nameniš sebi, svojemu zdravju in svojemu telesu. Vsak dan si obuješ športne copate, oblečeš opremo, stopiš skozi vrata in tečeš. Preprosto!?
Tek je začelo 100 oseb, končalo pa 20.
Ni lahko, vendar se splača. Nekatere ženske so v treh mesecih shujšale med 5 in 12 kg, uredile so si spanec, menstruacijo. Vsaka je pa rekla isto: imam več energije! Lažje obvladujem stres.
Nekaj izjav udeleženk:
Maja, 50 let: shujšala je 8 kg, tekla je 100 dni, vsak dan 20 minut.
“Pravijo, da sem veliko bolj umirjena in da me ne spravi vsaka stvar iz tira”.
Janja, 44 let: shujšala je 4 kg, tekla 100 dni, vsak dan od 20 do 25 minut.
“Družinski člani so navdušeni nad mojo vztrajnostjo, partner me je pohvalil, da sem lepo preoblikovala noge. Še enkrat hvala za spodbudo in motivacijo. Vsakodnevno objavljanje časa teka je zelo dobra motivacija za vse začetnike. Pred tem sem občasno tekla, vendar nikoli nisem tako dolgo vztrajala. Vsak lahko vzame 20 minut na dan časa zase”.

/ dalje
www.saeka.si

30.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!