Naturopatski nasveti (255)

Naša telesa lahko obvladamo, našo ščitnico lahko upravljamo, in to s hrano! Res je, da ne moremo predvideti življenja. Lahko doživimo nesrečo, stresno izkušnjo itd. Lahko pa si pomagamo, da obvladamo našo ščitnico!
Glavno naturopatsko pravilo je, več kot je stresa, bolj se je potrebno držati prehrane!
Emocionalno je ščitnica vezana na 5. čakro, ki je povezana z govorom, izražanjem želja, volje, mnenj, prepričanj. Oseba, ki ima ščitnico v hipotirozi, navadno zadržuje svoje misli zase, se ne odpre sočloveku, je občutljiva oseba, ki ne pokaže svojih emocij. Če jo kdo rani, ne bo pokazala in povedala, da ji je hudo. Najhuje je, če igra tako vlogo veselja doma, pred očetom, materjo in potem v odraslosti pred partnerjem. To so ljudje, ki zanemarjajo svoja čustva, jih ne izrazijo, se radi podrejajo, da imajo mir. Požirajo življenje takšno, kakršno je, nekega dne pa poči – hipotiroza!
Bachove cvetne esence, ki nam bodo pomagale izraziti naše želje in mnenja, tudi tistim, ki si jim nismo upali nikdar povedati, da se z njimi ne strinjamo (navadno so to starši ali partner), so: centaury, agrimony, holly, walnut. Mešanico teh esenc si lahko mažemo po grlu in jih zvečer pijemo – 5 kapljic zvečer pred spanjem, ko so zobje že umiti.
Pomagalo nam bo odpreti 5. čakro in lažje izraziti naše želje, pričakovanja in upanja.
Vse to je ščitnica v naturopatiji.
Za personalizirano mešanico Bachovih cvetnih esenc ob težavah s ščitnico mi pišite na info@saeka. si

/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Hipotiroza v naturopatiji (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (290)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (281)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (301)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (284)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme