Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (254)

Naturopatski nasveti (254)

Piše: Erika Brajnik / Hipotiroza v naturopatiji (2)

Kako s hrano uravnati energetsko šibko ščitnico? Enostavno! 2 meseca se držimo jetrnega jedilnika, in sicer iz jedilnika odstranimo vsa živila, ki energetsko šibijo ščitnico, to so: kava, čokolada, razhudniki, oreščki, vse začimbe, mlečni izdelki, pomaranče, češnje, slive, losos.
Primer dnevnega jedilnika za krepitev ščitnice:
za zajtrk prosena kaša s semeni, brusnicami in jabolki, poleg pijemo cikorijo;
za dopoldansko malico uživamo breskve,
za kosilo ješprenj z bučkami, radič in fižol,
za popoldansko malico eno jajce,
za večerjo enolončnico (bučke, brokoli, koromač, fižol, beluši, korenček)
V pomoč oslabljeni ščitnici bo tudi to, da doma izvedemo 2x na teden kopel iz njivske preslice, saj bomo tako razbremenili telo toksinov, ker bodo šli iz telesa skozi znojenje. Hkrati bomo še okrepili jetra. Tako bodo jetra lažje odvajala toksine iz telesa.
No, pa poglejmo, kako prepoznamo hipotirozo. Kakšne znake nam pošilja telo?
Če opazite na vratu take črte, kot so na sliki, to niso starostne gube. Telo kaže, da ščitnica ne deluje pravilno, da je v deficitu, da energija ščitnice po telesu ne teče pravilno.
Enako sporočilo vam pošilja telo, če na tem mestu najdemo bel madež. Mnogo ljudi misli, da je to zaradi tega, ker ob sončenju sončni žarki ne dosežejo te točke. Vendar beli madež ni zaradi nepravilnega sončenja, ampak z njim nam telo kaže na deficitarno delovanje ščitnice.
Če ste nenadoma utrujeni in potrebujete več kot 8 ur spanja na dan, če se nenadoma zredite, ne da bi povečali vnos hrane, pomeni, da je ščitnica v deficitu. Če si nikakor ne morete opomoči po hudi bolezni ali operaciji in se obdobje okrevanja vleče predolgo (npr. pol leta), pomeni, da je vaša ščitnica v deficitu. Če ste doživeli hud stres v službi ali ste imeli smrt v družini in ste predlogo časa utrujeni, apatični, brezvoljni, je gotovo vaša ščitnica v deficitu.

/ dalje
www.saeka.si

02.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!