Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (252)

Naturopatski nasveti (252)

Piše: Erika Brajnik / Vsak v svoji koži (3)

Pljučni tip človeka ima zelo občutljivo kožo. Sem sodijo rdečelasi, pegasti ljudje s svetlo, porcelanasto kožo, širokimi rameni, močnim prodornim glasom. Pljučni tip bo trpel za astmo, bronhitisom, kašljem, pljučnicami. Pri njem je med organi zelo pomembna koža in prav koža pljučnega tipa na soncu takoj pordi in tudi takoj odreagira. Takšen človek ima navadno po koži veliko materinskih znamenj, ki se ob nekontroliranem sončenju rada prelevijo v melanom. Takšnim osebam svetujem sončenje z zaščitnim faktorjem in še z oblečeno majico. Za te osebe je zelo nevarno izpostavljati se agresivnemu soncu, saj so opekline zelo nevarne. Če se opečemo, dajmo na opeklino takoj surov krompir, ker povleče iz telesa toploto in toksine; bo pomagalo! Ko so pljuča v deficitu, bomo pri pljučnem tipu videli tudi veliko belih madežev, ki govorijo o energetsko šibkih pljučih.
Kako okrepimo pljuča? S kokošjo juho, breskvami, hrenom, ingverjem in pikantnimi jedmi. Kar škoduje pljučem, pa je vse, kar sluzi: oves, vlažen kruh, banana, mlečni izdelki.
Pomembno je tudi, da se pljučni tip pravilno oblači čez poletje v volneno spodnje perilo. Zelo nevaren je zanj dekolte na hrbtu, med lopaticami! Takšen človek mora nositi brezrokavnik od 15. avgusta naprej, ko se pojavi vlaga v naši deželi (pomislite na jutranjo roso, kdor šotori, ve, da je po 15. avgustu obilna in konkretna!), takrat so pljuča toliko bolj občutljiva.
Vranični tip
Vranični tip človeka spoznamo po celulitu, prevelikem številu gub, krčnih žilah, strijah, koža je mlahava, ni prožna, seseda se mehur, maternica, označuje ga pleša na vrhu glave, tudi pri ženskah! Takšna oseba dokaj hitro potemni; to ji prija, ker, ko potemni, je celulit manj viden. Ima pa težave z žilami, ki rade pečejo, noge rade zatekajo, čuti jih težke na soncu in ko je na toplem. Takšen človek ljubi sladko in se čez poletje kar ne more odreči sladoledu. En sladoled na dan je stalnica.
Takšni osebi se bo na soncu koža zelo hitro postarala. Postala bo polna gub, ki bodo pretirane po dekolteju že pri 35-letnici, da o obrazu niti ne govorimo! Takšna oseba potrebuje visok zaščitni faktor, ki naj bo tudi proti gubam, saj teži k“nabiranju” gub, ko se izpostavlja soncu.
Svetujem tudi, da takšna oseba omeji sladkor na jutro – do 9. ure – in naj predvsem za večerjo uživa veliko zelenjave in rib.
En sladoled na sezono bo več kot dovolj, saj v tem primeru sladoled postara!
Kot vidimo, smo si ljudje sila drugačni, ni vse dobro za vse, samo malo popaziti je potrebno in življenje je lahko lepše in lažje.
Iščimo zdravje!

/ konec
www.saeka.si

19.07.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!