Naturopatski nasveti (251)

Srčni tip
Srčni tip človeka ne mara sonca in zelo težko prenaša vročino. Njegova polt je bela, je močne postave, ima velike prsi, veliko zadnjico, velik trebuh, okrogel obraz, velika lička, kratek vrat, debele kosti, na soncu pordi, se veliko poti predvsem v glavo in prsi. Takšna oseba se ne bo ljubila sončiti. Takšen človek je velik jedec, vstane zgodaj in gre zvečer zgodaj spati. Rad ima prijatelje, družbo. Rad pomaga drugim. Ko gre tak človek na sonce, potrebuje visok zaščitni faktor (30). Da bi taka oseba lažje prenašala vročino čez poletje, se mora odreči kruhu, krompirju, njokom, testeninam, štrukljem, buhtljem ipd. Tako bo srčni tip lažje prenašal vročino, noge bodo manj zatekale, srce bo manj razbijalo, pritisk bo v mejah normale!
Ledvični tip
Ledvični tip človeka je suh, ima dolge noge, dolge roke, dolg vrat, brez lic, tenke ustnice, preštejejo se mu vse kosti. Ledvični tip je sramežljiv, rad pordi, je negotov, neodločen, prestrašen. Rad se oblači v črno, da je neopazen, ima visoko čelo, koščen obraz, koščeno telo, brez prsi in zadnjice. Sama kost in koža. Ledvičnega tipa vedno zebe, njegova koža bo hladna in vlažna, lahko se bo potil v noge in roke, ugajalo mu bo na toplem soncu, morje pa mu bo premrzlo, ker mu primanjkuje energije ledvic. Takšna oseba je stalno utrujena in rada veliko spi. Poleti bo trpel za veliko vnetij mehurja in ledvic, pozimi pa za sinuzitisom in otitisom.
Ledvični tip je zelo občutljiv, zato naj se ne izpostavlja agresivnemu soncu, potrebuje tudi zelo visok zaščitni faktor (50), ker bo koža takoj pordela. Svetujem sončenje le do 11. ure in po 15. uri. Takšni osebi bo poletna toplota zelo ugajala in prav je, da se pogreje. Ker se njeno telo hitro demineralizira, bo imela v starosti veliko težav z osteoporozo in vsebnostjo vitamina D, zato toliko bolj priporočam sončenje.
Takšnemu človeku odsvetujem jedi, ki hladijo telo: mlečni izdelki, kokos, paradižnik, vsa zmrznjena hrana.

/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Vsak v svoji koži (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (287)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (280)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (293)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (276)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme