Naturopatski nasveti (250)

Ljudje smo si podobni, nismo pa enaki
Ljudje smo si podobni, nismo pa enaki. Poleti na plaži se vsi sončimo, vendar eni lepo enakomerno takoj potemnijo, drugi postanejo samo rdeči in se jim koža takoj olupi, tretji zagorijo samo v obraz, četrti v trebuh, peti v noge, šestim se pojavijo temne ali bele lise ali preveč gub. Od česa je to odvisno? Od konstitucije.
V naturopatiji poznamo 5 različnih konstitucionalnih tipov. Vsak tip ima svojo vrsto kože in vsak tip potrebuje določena navodila ob sončenju.
Jetrni tip
Jetrni tip ima navadno manekensko postavo, pri ženski so to slavne mere 90-60-90! Koža takoj potemni, na soncu postane olivno temna. Tak človek se na soncu težko opeče, saj se zdi, da ga sonce kar boža in potemni, ne da bi se sončil. Tak človek tudi ne bo potreboval visokega zaščitnega faktorja za sončenje. Tak tip človeka je karizmatičen, rad je v središču pozornosti, oblači se po zadnji modi, moški imajo vedno najnovejši avtomobil in najlepšo ženo. Imajo bujne lase, na obrazu je poudarjena čeljust. V starosti pa se zgodi, da se pri sončenju porajajo rjave lise, ki jim radi rečemo starostne lise. Pa niso! Temne lise po telesu jetrnega tipa so toksini organa jeter, ko so le-ta energetsko šibka. Takrat je telo polno rjavih lis po obrazu, telesu, lahko so tudi hrapave. Več kot je toksinov, bolj so lise rjave in hrapave.
Kaj storiti? Okrepiti jetra! S kopeljo iz njivske preslice. Če jo redno izvajamo 1x tedensko, se bo koža posvetlila, madeži pa izginili!
SEDEČA KOPEL IZ NJIVSKE PRESLICE: 100 g preslice damo v 3 litre vode in pustimo stati čez noč. Naslednji dan damo posodo na ogenj in pustimo vreti 20 minut, potem precedimo, zelišče ostane v situ, rjava voda gre v kad in dolijemo vročo vodo do prsi. V kopeli smo 20 minut. Tisti dan pijemo 3 litre vode!
Polege tega svetujem jetrnemu tipu, da 2 meseca ne uživa: kave, čokolade, mandljev, sira, lososa, začimb (razen soli).

/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Vsak v svoji koži (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (338)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (331)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (333)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme