Aktualno

Naturopatski nasveti (25)

Naturopatski nasveti (25)

Jetrni deficit in floriterapija

“Vi samo delajte, ni vam treba misliti”. “Otroke je potrebno vzgajati s trdo roko”. “Že prav, da se me bojijo, naj se me kar bojijo”. “Tako sem rekel in tako mora biti”.
Nanizala sem samo nekaj najbolj tipičnih izjav jetrnega tipa. Fizično se nam jetrni tip človeka kaže kot temnopolt, nizke postave, poraščen, z gostimi lasmi, poudarjenimi obrvmi, manekenske postave, markantnega glasu.
Emocije, ki najbolj pogosto pestijo jetrnega tipa človeka so nepotrpežljivost kot je recimo nepotrpežljivost v prometu, nepotrpežljivost če taka oseba ima pri sebi nekoga, ki je počasen in mečka, ki se ne zna odločiti, to mečkanje spravlja domala ob živce jetrnega tipa človeka.
Druga emocija, ki je tipična za jetrnega tipa je strogost, strogost do samega sebe in do bližnjega, taka oseba hoče vedno imeti prav, in vedno mora dokazati da ima prav, vedno hoče imeti zadnjo besedo, vedno hoče zmagati. Postavlja stroga pravila igre, tudi pri vzgoji otrok je tako, jetrni starš ima raje, da se ga otroci bojijo kot da ga ljubijo. To je velikokrat priučeno iz otroštva, če e od malega nisi bil deležen prave ljubezni je tudi deliti ne moreš.
Grizenje nohtov je tipično jetrno, lahko se to »razvado« odpraviti z Bachovimi cvetnimi esencami, ko si otrok grize nohte dejansko kaže nezadovoljstvo in njegovo neodobravanje do okolice, ki ga pa ne more izrazit drugače kot tako, da si grize nohte.
Podobno se dogaja tistim otrokom, ki mokrijo v posteljo, nekako “zadržani” so v določenih emocijah skozi celi dan, potem pa, ko se zaspijo, se sprostijo, takrat emocije privrejo na dan in se polulajo, kar je vsekakor hud udarec saj se kaže in je, kot neke vrste samokaznovanje.
Ista Bachova esenca deluje tudi za tiste ki so lunatični.
Nefleksibilnost, oziroma omejenost v načelih je tudi pokazatelj deficita jeter, in sicer, to so tisti ljudje ki težko menjajo stališče, mnenje.
Jetrne emocije so še ljubosumje, negativne misli. Primer: neko osebo boli glava, drugi dan glavobol mine, vendar ona se še vedno spomni kako jo je včeraj grozno glava bolela.
Posesivnost, oziroma pretirana skrb za člane družine je tudi jetrni deficit, take ljudi kličemo tudi – energetski vampirji – ki s pretvezo da nekaj naredijo iz ljubezni, dejansko zahtevajo v zameno veliko več nazaj. Tipična izjava: “Vse jim damo oni pa tako”.
Pretirana pedantnost je tudi jetrni deficit.
Vse zgoraj omenjene emocije lahko zelo lepo uravnamo z Bachovimi cvetnimi esencami ki delujejo tako, da okrepijo nasprotno emocijo, pri ljubosumju – ljubezen, pri negativnih mislih, ti pokažejo lepoto življenja, tisti ki želijo vedno imeti prav uvidijo, da mogoče pa res niso edini in da obstaja lahko tudi drugo mnenje.

Erika Brajnik

16.05.2014

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!