Naturopatski nasveti (248)

Ko pa je iris poln bele barve – uroseine, to nakazuje na sluz, ki vlada v telesu, ga hladi in šibi. Sluz se v telesu nabira v obliki cist, miomov itd.
Telo lahko govori tudi o težavah s srcem, v tem primeru je na beločnici prisotna bela sluz. Ko oseba shujša in si okrepi srčno energijo, pa bela sluz iz beločnice izgine.
Oko govori o stanju črevesja, o želodcu, o stanju žlez in pljuč, o praktično vseh organih telesa, govori nam pa tudi o našem počutju.


Če je oseba nemirna in težko zaspi, se bo na očesu to videlo z žarki na zgornji strani zenice.
Taka oseba je zelo nemirna, nespeča, misli uhajajo, oseba se zvečer težko umiri, veliko razmišlja o vsem, kar se je čez dan zgodilo, pri tem pa porabi tudi veliko magnezija.
Poleg telesne težave mora naturopat, da uravna deficit in vzpostavi proces samozdravljenja, prisluhniti ne samo telesu stranke, ampak tudi duši in duhu. Pomemben je trikotnik duh, duša in telo! Potrebe duše se nam kažejo skozi naše težave in naše emocionalno neravnovesje: jezo, strah, žalostjo, trmo, ljubosumjem, nevoščljivostjo, neodločnostjo… Iris naturopatu pove točno emocionalno stanje posameznika, ki ga opazuje. To so posebni znaki, ki jih opazujemo na živem očesu in ne na sliki, saj se jih na sliki težko vidi.


Oko govori tudi o težavah v fetalnem obdobju. Koliko otrok ima danes težave z avtizmom, dermatitisom, epilepsijo. Za takšne težave je potrebno iskati vzrok pri mami. Veliko žensk se v nosečnosti preveč zredi, doživi veliko stresa, se nepravilno prehranjuje. Vse to plod posrka in to se na očesu vidi! Na očesu se vidijo podedovane predispozicije. Oko celo pove, po kateri strani so se podedovale, po očetovi ali po mamini.
Prav zenica je tisti del očesa, ki se najhitreje spreminja, ki je najbolj reaktiven in neposredno povezan z živčnim sistemom, ta razkriva naše trenutne emocije: zaljubljenosti, strahu, laži, negotovosti itd.

/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Oči v naturopatiji (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (303)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (276)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (273)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (292)

Rubrike

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme