Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (245)

Naturopatski nasveti (245)

Piše: Erika Brajnik / Na jetra mi greš! (3)

Živila, ki šibijo jetra, so: kava, čokolada, oreščki, razhudniki, kislo zelje, začimbe, mlečni izdelki, losos, pomaranča, češnja in višnja.
Odsvetujem tudi kurkumo in janež, saj sta premočna za šibka jetra, ko energije ni, ko se oseba počuti utrujeno.
Pri vsem omenjenem svetujem pitje čaja iz koprive, najbolje je, da jo naberemo svežo. Zelišče nabiramo vedno, ko je vreme jasno in ko je sonce na najvišji energetski točki, tj. okoli poldne.
Emocije, vezane na deficit jeter, so jeza, vzkipljivost, razdražljivost, nepotrpežljivost, nervoza, ki jih lahko izražamo ali pa ne, v telesu pa dejansko vzrojijo. Zakaj? Ker so jetra v deficitu.
Bachove cvetne esence, ki uravnavajo omenjene emocije, so:
nepotrpežljivost: Impatiens
vzkipljivost: Cherry plum
nevoščljivost: Willom
ljubosumje: Holly
jeza: Vine
vzvišenost: Water Violet
Bachove cvetne esence uravnajo emocijo tako, da okrepijo nasprotno emocijo, na primer pri nepotrpežljivosti okrepijo notranji mir in tako postane oseba bolj strpna in potrpežljiva. So zelo učinkovite in hitre, res pa je, da manj kot ima telo toksinov, hitreje delujejo. Tako svetujem najprej en mesec brez živil, ki šibijo jetra, in potem lahko šele začnemo Bachovo cvetno terapijo. Tako bo delovanje optimalno. Osebno izvajam cvetno terapijo že 10 let, vendar nikdar kot monoterapijo, ampak vedno v celostni naturopatski obravnavi.
Iščimo zdravje!

konec
www.saeka.si

31.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!