Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (244)

Naturopatski nasveti (244)

Piše: Erika Brajnik / Na jetra mi greš! (2)

Drenažo izvajamo tako, da tonificiramo in okrepimo organ, ki je šibak, v tem primeru so to jetra. Ko smo okrepili – tonificirali jetra, lahko šele izvedemo razstrupljanje, če je le-to še potrebno!
Dobro tonifikacijo in drenažo jeter izvajamo s kopeljo iz njivske preslice. Njivska preslica je zdravilna prarastlina, ki krepi jetra, in ko sprožimo znojenje med kopeljo in po njej, izvedemo še drenažo tkiv, saj med znojenjem toksini zapustijo telo. Tako se zgodi, da rjavi madeži po telesu, ki jim pravijo tudi starostni madeži, zapustijo telo, ker gredo iz njih toksini, in to je najlažje narediti s kopeljo iz njivske preslice.
Bodite pozorni, da bodo med kopeljo tudi jetra v vodi, zato mora voda segati do prsnih bradavic!
Spomnim se, da mi je neka gospa razlagala o laserski terapiji, ki izniči starostne madeže. V 20 minutah ti z laserjem izničijo madež, cena pa je 250 evrov. Pa sem si mislila, saj ne bo nič pomagalo, če ne odpraviš vzroka, če ne okrepiš jeter, ki povzročajo madež; ta se bo namreč čez nekaj mesecev ali let ponovil!
KOPEL IZ NJIVSKE PRESLICE: 100 g njivske preslice damo v 3 litre vode in pustimo stati čez noč. Naslednji dan to skuhamo in pustimo vreti 20 minut. Potem precedimo, zelišče ostane v situ, voda pa gre v kad. Nato dolijemo tople vode do prsi. V vodi se namakamo 20 minut. Potem se zavijemo v brisačo in se gremo potit v posteljo. Tisti dan, ko izvajate kopel iz njivske preslice, spijte vsaj 3 litre vode. Kdor ima krčne žile, naj drži noge iz vode, pomembno je, da so organi v vodi. Najbolje je, da se kopel izvaja enkrat na teden, ob polni luni pa kopel veja za 3!
Jetra se sicer ne bodo okrepila brez jasnih navodil v prehrani!
/ konec
www.saeka.si

24.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!