Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (243)

Naturopatski nasveti (243)

Piše: Erika Brajnik / Na jetra mi greš! (1)

Jetra so organ jeze, ko so le-ta v deficitu. Jetra so za naš organizem zelo pomemben organ, so drugi najpomembnejši filter našega telesa. Prvi najpomembnejši filter so ledvice, druga pa jetra. Preden bomo govorili o jetrih, se moramo vprašati, kako se zastrupljamo, da so naša jetra v deficitu?
Toksini prihajajo v naše telo preko vode, zraka, krem, oblek, elektromagnetnega valovanja, hrane, stresa, radioaktivnosti, zdravil itd.
Jetra so zelo pomemben organ za naše telo, vsako sekundo je v njih prisotne kar 10 % krvi našega telesa. Vsako minuto jetra filtrirajo 1/4 litra vode.
Težave, ki se pojavijo na telesu, ko so jetra v deficitu, so: prhljaj, mastni lasje, temne lise po telesu, srbečica, bolečine v križu, bolečine v vratu, nespečnost, nočno znojenje, smrdeči znoj, nemirne noge, drevenenje rok, menski oblivi, vzkipljivost, nepotrpežljivost, razdražljivost, nervoza, jeza, pekoče oči, solzne oči, oči, občutljive na svetlobo, jutranja utrujenost; oseba težko zjutraj vstane, počuti se povoženo.
To so težave, ki niso diagnosticirane kot bolezen. Z leti se naštete težave prelevijo v bolezen, torej govorimo o boleznih, ki imajo svoj vzrok v deficitarnem delovanju jeter: ščitnična obolenja, karpalni sindrom, dermatitis, psoriaza, lupus, hernija, lipomi, artritis, multipla skleroza, seneni nahod, povišan holesterol, ciroza, išias, rak na dojkah.
Bolezen nastaja počasi, leto za letom. Kako se to dogaja? Kako se zastrupljamo?
Obstaja več stopenj.
Prva stopnja je vnetje, ko se toksini usedejo v vezivno tkivo in to postane trdo. Saj toksini v organu ne morejo bivati, ker ta ne more delovati pravilno, tako organ pošlje toksine v dele telesa, kjer ti manj motijo fiziološke procese organizma, v lase, kožo, nohte. Takrat se nam dogaja, da nam telo že kaže določene znake – težave (mastni lasje, nohti, ki se lomijo, bolečine v križu), vendar mi ne znamo razbrati, da gre za deficit jeter.
Če se tako stanje nadaljuje, sledi druga stopnja, ki je impregnacija: toksini prodrejo fosfolipidno pregrado in prodrejo v celico, kjer motijo normalno celično delovanje.
Če se to stanje še nadaljuje, sledi tretja stopnja, ki je degeneracija: poškodbe so zelo globoko, celica je že poškodovana, encimatske reakcije se tam ne izvajajo več pravilno. V celico pride informacija, ven pa gre napačna informacija, ker jo toksini izmaličijo.
V opisanem primeru je najboljša drenaža tkiv. Ker so jetra šibka, toksinov ne morejo spraviti skozi urin in blato iz telesa, ampak jih pošljejo v predel telesa, v katerem navidezno ne bi motili (koža, lasje, nohti).
Zato moramo toksine spraviti na kup: iz tkiv v organ ter iz organa ven iz telesa. Naj navedem primer: če imamo razmetano kuhinjo in umazan štedilnik, moramo pomesti in počistiti celo kuhinjo in ne samo štedilnika, saj se bo drugače le-ta umazal, če samo tega počistimo. Isto je z drenažo.
/ konec
www.saeka.si

17.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!