Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (239)

Naturopatski nasveti (239)

Piše: Erika Brajnik / Hiperaktivnost in motnje pozornosti

Vedno več otrok trpi za hiperaktivnostjo in motnjami pozornosti. Obstaja korelacija med hiperaktivnostjo in vnosom sladkorja v telo. Ko otrok uživa sladke jedi, mu le-te v telesu sprožijo inzulinsko nihanje. S tem se sproži v telesu povišana proizvodnja adrenalina, hormona stresa.
Število obolelih otrok za hiperaktivnostjo in motnjami pozornosti neusmiljeno raste, najbolj pogosto za to težavo obolevajo otroci, stari od 9 do 14 let. V primerjavi z letom 2010 je bilo lansko leto v Sloveniji izdanih skupno 2.500 receptov več za zdravila proti hiperaktivnosti. Leta 2012 je bilo v Sloveniji 3.000 obolelih, leta 2020 naj bi jih bilo 4.000.
Hiperaktivnost in motnje pozornosti sta zelo razširjeni bolezni v ZDA, medtem ko se v Franciji o tem skoraj ne govori. V Franciji zdravniki pri hiperaktivnosti izvajajo holistični pristop, v ZDA pa predpisujejo zdravila, od katerih postane otrok odvisen.
Hiperaktivnost je diagnoza, ki jo pogosto postavljajo otrokom, ki ne utegnejo slediti pouku in vrstnikom, ki imajo težave z učenjem. Ti otroci so večkrat tudi zapuščeni, zlorabljeni, imajo težave v družini, torej prihajajo iz nezdravega okolja. Takšna diagnoza lahko otroka uokviri v odvisnost z močnimi zdravili, ki mu lahko za vedno poškodujejo možgane.
V Franciji izvajajo holističen pristop k tej bolezni. Otrokom dajejo hrano, ki ne vsebuje konzervansov in barvil, brez rafiniranih mok in sladkorjev, tudi sladkanih pijač tak otrok ne prejema. Postavijo otrokom stroga pravila prehranjevanja, katerim morajo slediti tudi starši. Tako omejujejo zdravila in krepijo telo otroka s hrano ter psihoterapijo. Težave vsakega otroka obravnavajo individualno.
Procent hiperaktivnih otrok leta 2016: v Franciji 5 %, v ZDA 19 %. L. 1970 so v ZDA prvič ugotovili pomanjkanje pozornosti pri ameriških otrocih. L. 1985 so farmacevtske družbe začele uvajati zdravilo proti tej bolezni. L. 2009 je dr. Leon Eisenberg, eden izmed iznajditeljev termina ADHD, na smrtni postelji izjavil, da je to izmišljena bolezen farmacevtskih združb, ki služi za prodajo zdravil.
Otroci se morajo drogirati, da so lahko v šoli mirni in poslušajo pouk v nenaravnem okolju, daleč od matere narave, ki jim daje gotovost, moč in zdravje. Tako postanejo za vedno odvisni od zdravil, ki jih odtujijo od samih sebe. Takšen otrok postane vodljiv in šibak posameznik.
“Hrana naj postane naše zdravilo”! Hipokrat 460 pr. kr.!

12.04.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!