Naturopatski nasveti (23)

Fizično se nam ledvični tip človeka kaže kot visok, suh, bledoličen, s tankimi ustnicami, moški so navadno plešasti, ženske so skoraj brez prsi, imajo dolge prste, dolge okončine, vedno jih zebe, so nenehno utrujeni, brez energije, govorijo potiho.
Floriterapija je veda o Bahovih cvetnih esencah, ki delujejo na duši in duhu posameznika, pravijo jim tudi “tolažba za dušo”. Z Bachovimi cvetnimi esencami krepimo dušo posameznika, na primer, posameznik pridobi samozavest – ta privre iz njega, in ko jo enkrat odkrije, ostaja njegova, zato ne potrebuje več Bachovih kapljic, torej terapija ni neskončna. Posameznik dejansko sam začuti, koliko kapljic potrebuje in kako dolgo.
Obstaja Bachova cvetna esenca, ki odpravlja porodni deficit ledvic. Le-ta se kaže npr. pri nedonošenčkih, zapletenem porodu, rizični nosečnosti idr. Takrat se zgodi, da se duša novorojenčka ustraši in si duša razlaga nekako tako: “Vse je preveč zakomplicirano, nisem si zaslužil priti na svet, mama je komaj rodila, moral bi umreti …” Vse to je globoko zakoreninjeno v samozavesti posameznika. Taka oseba se bo čez celo življenje kazala kot nesamozavestna, zadovoljila se bo z vsem, bo brez ambicij, saj bo podzavestno mislila, da več ni vredna, saj ji vendar ni bilo že od začetka usojeno biti tu.
Druga esenca uravnava neodločnost, npr. srednješolca, ki ne ve, katero smer bi vpisal za nadaljnje šolanje, ali pa osebe, ki si npr. kupuje vedno enak stil srajce, saj se podzavestno boji novosti.
Bachove cvetne esence uravnavajo strah pred specifičnimi stvarmi – araknofobijo, klavstrofobijo itd. Če celostno pristopamo, se tovrstne težave zelo lepo odpravijo. Primer nesamozavesti: dekletu nenehno roji po glavi, da bi odprla cvetličarno, želi si to narediti, pa se potem vedno spomni, kako je bilo, ko je oče imel podjetje in je to propadlo. Preprosto ne verjame vase, z Bachovimi kapljicami pa najde samozavest, odkrije svoj notranji glas, ki mu lahko prisluhne, glas duše, ki ji razkriva, zakaj je tu, kakšna je njena naloga, čemu naj sledi, da bo izpolnila svojo vlogo na tem svetu, da bo našla svoj smisel bivanja. Samo tako se človek lahko počuti popolnoma srečen in svoboden.
Naslednja esenca odpravlja težave vseh tistih, ki imajo nočne more, ki so doživeli zlorabo in nasilje. Takšne dogodke duša ne pozabi, rana ostane vedno zakopana globoko v posamezniku in z njo se je treba soočiti, jo premostiti. Bachove kapljice naredijo to na zelo nežen način, saj ne morejo delovati premočno in preagresivno, primerne so namreč tudi za dojenčke. Bolezen je tista, ki deluje močno in agresivno, in vsa zakopana nerazčiščena čustva privedejo do bolezni.
Poznane so Bachove kapljice, ki pomagajo tistim s slabostjo med vožnjo v avtu in s težavami z ušesi. Ali pa tistim, ki so negotovi, neodločni in vedno potrebujejo koga, ki jim pritrdi. Taka oseba pred odločitvijo vedno potrebuje še koga, da ji pritrdi, da se je prav odločila, in takrat ji odleže ter se počuti varnejšo.
Obstajajo Bachove kapljice za urejanje energetskega primanjkljaja posameznika, ki je nenehno utrujen; te kapljice človek potrebuje predvsem v starosti. Ali pa kapljice, ki duši vlivajo pogum, gotovost, navdušenje in veselje do življenja, optimizem in vztrajnost.
Bachove cvetne esence so neagresivne, delujejo latentno čez noč, krepijo posameznika, ne morejo delati proti njemu, so enkratne in zato jih zelo rada svetujem. Uporabljajo se lahko tako pri otrocih kot tudi pri odrasli osebi, na živalih in rastlinah. Pri samih otrocih učinkujejo zelo hitro, ker imajo ti manj energetskih blokad.
Na prečiščenem telesu, brez toksin, vsekakor delujejo bolje, zato jih uporabljam v sklopu celostne naturopatske obravnave in ne kot samostojno terapijo.
V tej kolumni sem opisale Bachove kapljice, ki odpravljajo ledvične deficite, v naslednji pa bom tiste, ki odpravljajo jetrne deficite.

Erika Brajnik

www.saeka.si

Ledvični deficit in floriterapija

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme