Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (229)

Naturopatski nasveti (229)

Piše: Erika Brajnik / Lovor (2)

LOVORJEVO OLJE: 20 listov lovorja in 250 ml oljčnega olja.
Operite liste lovorja, sesekljajte jih na drobno in položite jih v stekleni lonček. Nato dodajte toliko olja, da le-to prekrije vse zelišče. Pustite stati 30 dni na toplem, lahko tudi pri štedilniku. Nujno vsak dan obrnite ali pretresite lonček. Po 30 dneh bo lovorjevo olje za domačo uporabo pripravljeno. Olje lahko mažete po predelih telesa, ki so vneti, ob revmi, vnetih sklepih, pretegnjenih mišicah. Lahko napravite tudi obkladke čez noč.
OBKLADEK Z LOVORJEVIM OLJEM: vzamemo gazo, jo namočimo z lovorjevim oljem, postavimo na obolelo mišico ali sklep in povijemo s prozorno folijo za živila, nato gremo spat, naslednje jutro odvijemo obkladek in vtremo preostanek olja v telo. Bolečina bo izredno hitro popustila.
Lovor je simbol poezije, svetega, umetnosti, pa tudi magije. V antiki so si umetniki in vedeževalci lovor radi nadevali na telo, glavo in obleko. Verjeli so, da jim daje navdih za plemenitost misli. V Italiji imajo še danes navado postaviti pred vhod v gostilno ali krčmo vejico lovorja kot znak, da imajo v gostilni plemenito vino, ki te popelje do velikih misli, saj misli porajajo ideje, ki navdihujejo dejanja, in prav dejanja spreminjajo svet!
Lovorjevo krono še vedno nadenejo diplomirancem na fakulteti.
Iščimo zdravje!
/ konec
www.saeka.si

01.02.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!