Naturopatski nasveti (226)

Z vinsko rutico in v povezavi z majevsko žensko sem se prvič pobliže srečala v Gvatemali. Tam jo uporabljajo za kopel, skupaj z limono in cimetom, za prečiščevanje telesa negativnosti in krepitev ženske esence. Kopel izvajajo enkrat tedensko vse ženske, izvzeti so otroci in nosečnice.
Tako naj bi kopel iz vinske rutice pri ženski povečala seksualni, čutni del, kot tudi uredila menstruacijo in očistila žensko telo negativnih vibracij. Vinska rutica izostri pogled tistega, ki jo izvaja, saj je tako, kot da bi magično uravnala nejasnosti, dvome ter privedla do pravih hotenj, želja. Vinska rutica je povezana s čutnostjo, zato so jo nekoč povezovali bolj z žensko kot moškim.
Pri nas je vinska rutica zelo razširjena, to je zimzelena rastlina, ki raste vsepovsod do 1000 m nadmorske višine.
Vinska rutica je polna glikosidov, ki ojačujejo kapilare, zaradi tega je rutica tudi diuretik in odpravlja krče. Iz vinske rutice pridelujejo poseben flavnoid, rutin, ki ga v farmacevtski industriji uporabljajo za izdelovanje krem proti kapilaram.
Rutica se v farmacevtski industriji uporablja za urejanje prebave, protiparazitno, odpravlja napenjanje, odpravlja krče, v homeopatiji jo uporajajo pri izdelkih proti revmi in za krepitev vida, saj vinska rutica izostri vid!
Vinsko rutico uporabljam kot kopel za ženske pa tudi za vse bolezni živcev; ob epilepsiji so kopeli iz vinske rutice zelo dobrodošle.
PRIRAVA KOPELI IZ VINSKE RUTICE
V 3 litre vode damo 2 pesti vinske rutice, 4 prerezane limone, 2 pesti cimeta v kosu. Pustimo vreti 20 minut, precedimo, voda gre v kad, zelišča ostanejo v situ, dodamo tople vode po želji do prsi, namakamo se 20 minut ali več.
Iščimo zdravje!
/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Vinska rutica (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (274)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (297)

Rubrike

Naturopatski nasveti (295)

Rubrike

Naturopatski nasveti (302)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme