Naturopatski nasveti (223)

Čebula vleče iz telesa strupe in odvečno vodo. Večkrat se mi je že zgodilo, da so se ciste na ledvicah korenito zmanjšale ali izginile z obkladki iz čebule. Seveda je to potrdil zdravnik z ultrazvokom.
Ko otrok kašlja, lahko obkladek iz čebule postavimo čez noč na predel pljuč med lopaticami.
Najbolj pa mi je čebula ljuba zato, ker krepi ledvice.
Čebula krepi tudi srce, predvsem zato, ker redči kri in preprečuje nastanek krvnih strdkov. Tako je srcu lažje, saj je zanj bistvena razlika, ali pumpa gosto ali redko kri. Bolj se utrudi, če je kri gostejša. Čebula preprečuje tudi porast holesterola in ureja krvni pritisk.
Čebula ureja nivo sladkorja v krvi, zato je odlična za tiste, ki imajo diabetes, deluje tudi diuretično, torej odpravlja vodo iz telesa, seveda, če jo uživamo surovo. Dobra kombinacija je čebula in fižol v solati. Nekoč so ljudje pojedli veliko take solate, zdaj pa gre ta vrsta solat skoraj v pozabo.
Surova čebula ugodno deluje tudi na zobno sklenino in mikrobioto ust.
Čebula in koža
Sveže stisnjen sok čebule zmešamo z oljčnim oljem in namažemo po mozoljih, saj jih sok čebule posuši, ker deluje protivnetno in protibakterijsko. Sok čebule akne posuši in prepreči nadaljnje vnetje. Pazite, preprečite stik z očmi!
Ta preparat lahko mažete tudi po brazgotinah po telesu, predvsem če je brazgotina mastna, polna “fibroematoznega” tkiva.
Čebula je polna vitaminov, ki hranijo kožo, A, C in E ščitijo kožo proti staranju in prostim radikalom. Zato svetujem, da sok čebule zmešamo z oljčnim oljem in ga utiramo 1-krat na teden po obrazu. To bo spodbudilo mikrocirkulacijo, žveplo bo vezalo nase toksine in vaša koža bo bolj sijoča in vitalna.
/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Čebula (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (280)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (293)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (298)

Rubrike

Naturopatski nasveti (302)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme