Naturopatski nasveti (22)

V irisu iridolog vidi vse predispozicije za bolezni, h katerim je posameznik nagnjen, in vse bolezni, ki jih je posameznik že preživel. Kot smo v zadnjih kolumnah videli, lahko iridolog razbere tudi psihično stanje posameznika, emocionalno komponento, karakterno nagnjenost itd.
Naj še enkrat poudarim – pomembno je, da iridolog pregleduje oko v živo pred njim in ne zgolj na podlagi posnetka. Samo na živem očesu lahko razberemo vse znake, ki niso vedno tako očitni in jasni. Sama slika vsekakor nikoli ne prikaže prave realnosti, predvsem globine znakov so pri sliki zelo slabo vidne. Profesionalni iridolog ima iridoskop z najmanj 40-kratno povečavo in se zanaša na lastno znanje in ne na računalniški program, ki na podlagi določenih barv in sprememb šarenice postavi diagnozo; taka obravnava je nestrokovna in dejansko brezosebna.
Znaki, ki jih na očesu lahko še dobimo in ki emocionalno ter karakterno zaznamujejo točno določene kvalitete osebe, so:
beli obroč na irisu, ki ga imenujemo tudi harmonični obroč. Tak človek si vedno prizadeva za ohranitev harmonije na delovnem mestu, v družini in drugod. Če mu to ne uspe, postane ciničen, zagrenjen in se zapre vase. Taka oseba sovraži nasilje, krivico in je zelo občutljiva. Bori se za pravice drugih, za dobre stvari, pomaga sočloveku, ki je v stiski, rad bi spremenil svet in si tudi vsak dan sproti prizadeva za to. Krivična dejanja ga zelo prizadenejo.
Sivi obroč na irisu nakazuje odločno osebo, ki ima jasne načrte in stremi k doseganju zastavljenih ciljev. Je zelo nepotrpežljiva oseba, naloži si veliko nalog, saj potrebuje, da ima čas 120 % zapolnjen. Živi v nemiru in nepotrpežljivosti. Največ doseže takrat, ko rešuje težave predvsem na delovnem mestu. Je zelo hladna, trdna, neljubeča, natančna oseba.
Modri obroč na irisu pomeni, da ima ta oseba v življenju že zastavljeno točno določeno misijo, ki jo mora izpolniti. Taka oseba je zelo karizmatična, pridna, delavna in vztrajna ter lahko doseže velike stvari. Lahko postane neodločna, če nima jasne slike poti, ki jo mora prehoditi in ji je namenjena. Taka oseba ne tvega, je neodločna, negotova, dokler se ji ne prikaže jasen znak in vodilo, ki ga je čakala. Takrat ve, kako mora postopati naprej, saj v podzavesti ve, da ima v življenju točno določeno poslanstvo. Njen moto je: “Živi in pusti živeti”!
Beli obroč na očesu pomeni obroč odločnosti in dokončnosti. Taka oseba je zelo močno zasidrana v svoj prav, svoje ideje in od njih ne odstopa niti za milimeter. Ima jasna mnenja, jasen načrt in nič je ne premakne od začrtanega, čeprav je razlaga tehtna, jo bo ovrgla in se držala svojih načel. Taka oseba je premalo fleksibilna in prilagodljiva, je intolerantna. Beli obroč pogosto najdemo pri starejših osebah.
Vsak izmed nas je edinstven, vsak ima delček ali večino enega tipa, opisanega v tej in prejšnjih kolumnah. Na podlagi temeljite iridološke obravnave lahko iridolog usmeri posameznika, da odpravi določene emocionalne, karakterne, psihične blokade tudi s pomočjo Bachovih kapljic. Te blokade delim na srčne, jetrne, pljučne, ledvične in blokade vranice/slinavke. Vse bodo opisane v naslednjih člankih.

Erika Brajnik

www. saeka. si

Ostali znaki očesa

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme