Naturopatski nasveti (20)

Oči so odsev duše in prav čarobno jih je opazovati in brati, saj nam razkrivajo vedenjski in čustveni svet ter fizično ravnovesje osebe, ki stoji pred nami. Vendar pozor – analiza očesa mora biti vedno opravljena v živo z iridoskopom, brez posnetkov. Profesionalni iridolog opazuje živo oko, ki diha in se odziva pred njim; samo taka analiza očesa je prava, saj smo mi živi, oko je živo in kot takega ga je treba opazovati.
Kdor ima odprtine na očesu, ki so bolj podolgovate oblike kot spodaj na sliki, spada k ekstremističnemu tipu oziroma agitatorju, saj ima določene vrline tipa biser in določene vrline tipa roža. Oseba agitator je dinamični tip, inovativen, progresiven, ni ustaljen v konvencionalnih klišejih in navadah, je izven mode in časa, je drugačen, njegove misli letijo čez vse meje razuma, skratka je genialno ustvarjalen. Zaradi svoje genialnosti je večkrat nerazumljen ali pa ga ljudje imajo za bizarnega. Ljudje tipa agitator ljubijo spremembe in novosti, stvari, v katere verjamejo, zagovarjajo do skrajnosti, z vnemo in strastjo delajo vse, kar jih veseli, včasih tudi pretiravajo. Niso vztrajni, metodični, zato se pogosto zgodi, da z zanosom začnejo določen projekt, s katerim požanjejo veliko slave, a če ne pazijo in pretiravajo z ekstremom, zapadejo v situacijo, ki jih lahko popelje do propada. Večkrat jih najdemo med inovatorji in raziskovalci. Potrebujejo ravnovesje in nekoga, ki jih uravnava, zato iščejo osebo tipa fluks (ki bo opisan v naslednji kolumni).
Učijo se prek gibanja in dotika.
Človek tipa agitator je karizmatičen in samokritičen z močno osebnostjo, kar nakazuje že s hojo po cesti – glavo drži visoko pokonci, hrbet je raven in prsi so močno izbočene. Na ta način poudarja in kaže na svoj pomen in svojo osebnost. Pri taki osebi cilj upravičuje sredstva. Se velikokrat razburi, saj govori in dela z vnemo. Če je energija v telesu harmonično uravnovešena, lahko agitator doseže veliko moči v življenju, saj je dejansko zelo karizmatičen. Če pa je tip agitator v energetskem neravnovesju, bo postal dispersiven, tiranski, brutalen in prepotenten. Tak tip sovraži omejitve, je zelo konkreten, rad podira meje in krši pravila, z njimi je težko vzdrževati neko stalnico. Zahteva in išče takojšnje in konkretne rešitve.
Rad ukazuje, poveljuje. Ob njem si z lahkoto predstavljamo velikega bojevnika, ki svoje može popelje v vojno, jih tako navdihne in motivira, da vedo, zakaj živijo in za kaj se bojujejo. To so veliki možje, ki tudi umrejo za svoj prav.
Če je energija v deficitu, se taka oseba rada veliko krega, ni objektivna, sebe postavlja vedno v ospredje. Med strahovi je pri njem najbolj izpostavljen strah, da bi izgubil kontrolo nad seboj, boji se tudi ljudi, ki so neodločni, saj ga je strah, da bi se okužil z njihovo neodločnostjo.
Tip agitator je velik poveljnik, ki se mora naučiti umetnosti poveljevanja!

Erika Brajnik
www. saeka. si

Agitator - Ekstremistični tip

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme