Našemu sodelavcu g. Andreju Vončini so vandali pomazali avtomobil!

Že večkrat smo napisali in bomo tokrat še enkrat, da je današnje stanje v družbi zaradi pogubne in nasilne razdelitve med tiste, ki smo za cepljenje, in tiste, ki so proti cepljenju proti virusu covid-19, nevzdržno in skrajno neodgovorno, na meji z nasiljem.

Naš dolgoletni sodelavec g. Andrej Vončina, duhovnik, je v nedeljo, 26. septembra, doživel neprijetno presenečenje, saj so mu med mašo v Brkinih grdo pomazali avto in mu naredili materialno škodo, kar je nedopustno. 

Predvsem pa je to nasilno dejanje samo še eden izmed pokazateljev, kako bolna je danes družba v Sloveniji, kjer je cepljenih proti virusu covid-19 malo manj kot polovica ljudi, predvsem pa so protestniki proti cepljenju postali izjemno nasilni. Če zraven dodamo še dejstvo, da je v Sloveniji t.i. proticepilsko gibanje pomešano z najnižjo vrsto političnega obračunavanja, je jasno, da prihaja do takih nasilnih izpadov.

G. Andreju Vončini izražamo solidarnost in srčno upamo, da bodo storilci kaznovani, predvsem pa upamo, da bo tudi slovenske ljudi srečala pamet, nasilje je namreč vedno poraz, nasilje rojeva samo nasilje, zlo namreč rojeva samo zlo!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme