Našega jubilanta srečaš povsod, kjer se nekaj dogaja….

Sergij Mahnič – osemdesetletnik

Kdo ga v dolinski občini in še dlje ne pozna? Sergij je povsod, zlasti tam, kjer ga kdo potrebuje, kjer se odvija kak pomemben dogodek, kjer se nekaj pripravlja ali kjer se zbira vesela družba.

Ne gre pozabiti, da je Mahnič, danes še kako mladosten po videzu in tudi po značaju, skoraj pol stoletja skrbel in si prizadeval za nastanek in rast dolinske sekcije stranke Slovenska skupnost ter je še vedno njen glavni in osrednji steber. Bil je večkrat izvoljen v občinski svet, v katerem si je kot svetnik prizadeval za utrditev slovenstva v naših krajih in za dobrobit naših ljudi. Bil je eden od glavnih pobudnikov in akterjev skupnega nastopa leve sredine že pred več desetletji na občinskih volitvah v domači občini, kar je jasen dokaz, da se da marsikaj doseči združeno in s skupnimi močmi – če ne drugega, gre gotovo lažje. Stara nasprotja je treba prerasti in iskati skupen jezik za dosego najboljših rezultatov za vse.

V svojem besedišču Sergij ne pozna besedne zveze “ne morem”, vedno priskoči na pomoč: ali s svojo spretnostjo, izkušnjami, vztrajnostjo in zagnanostjo ali pa prijateljsko besedo. 

Sergij Mahnič se je rodil 28. aprila 1943 v slovenski družini pri Kolombarcu na Krmenki. Še danes ostaja močno navezan na svoj rodni kraj, ki ga vedno posebej omenja, pa čeprav se je premaknil le v par kilometrov oddaljeno sosednjo vas Boršt, kjer si je ustvaril lepo družino, na katero je posebno ponosen in navezan, in se popolnoma vživel v domačo stvarnost. Z Borštani in ostalimi občani ga veže strastna skrb za oljke in oljkarstvo, ki je postala tudi Sergijevo važno in priljubljeno opravilo s skupnim ciljem pridelati čim žlahtnejše ekstra deviško oljčno olje. Mahničeva stalna spremljevalka pa ostaja še vedno politika na krajevni ravni, ki se ji še zmeraj z vnemo posveča in išče najboljše rešitve v danih okoliščinah.

Na osnovi vsega navedenega mu s hvaležnostjo in iskreno zaželimo še veliko pestre politične aktivnosti in veselega druženja na poti v deveto desetletje. Na zdravje, dragi prijatelj Sergij!

Slovenska skupnost

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme