Naša zborovska piramida

SCGV Emil Komel / Snovanja

70-letnica SCGV Emil Komel bo obarvala s praznično noto tudi 16. izvedbo koncertnega niza Snovanja. Po zimskih simfoničnih projektih, recitalih s podelitvijo štipendij, mednarodnem tekmovanju bo spev ob rojstnem dnevu šole zazvenel z nastopi učencev na vsakoletnem spomladanskem nizu glasbenih večerov. Uveljavljen koncept bo nespremenjen in bo obsegal koncertne sklope Mi smo pomlad, Glasbeni mozaik, Glasba pod cerkvenim obokom, a tudi nekaj novosti, kot bo koncert v Trstu, kjer ima center od letošnjega šolskega leta razreda klavirja in teorije.

Prvi dogodek letošnjih Snovanj bo v petek, 19. maja, ob 20. uri na goriškem oddelku tržaške univerze v ul. Alviano. Zgovoren naslov Naša zborovska piramida izraža upravičen ponos na uspešno uresničen večletni pedagoški načrt, ki je na različnih starostnih stopnjah ustvaril pogoje za kakovostno pevsko in umetniško vzgojo z možnostjo postopnega razvoja. Na tem večeru bodo nastopili vsi goriški zbori iz piramide in tako bo občinstvo lahko prisluhnilo po vrsti vsem etapam te pevske poti, od začetnikov do mladih, ki se uveljavljajo na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Peli bodo otroški zbor, ki ga vodi Damijana Čevdek, mladinski zbor (dirigentka je Mateja Černic), mladinska skupina (dirigent je Mirko Ferlan) in nazadnje mešani mladinski zbor pod vodstvom Davida Bandlja.

Po pomladanskem pevskem doživetju se bodo Snovanja nadaljevala 8. junija s koncertom pianistov šole v dvorani Luttazzi starega tržaškega pristanišča, nakar se bo dogajanje ponovno preselilo v Gorico ter nadaljevalo s koncerti učencev šole in gostujočih kolegov, zaključnim mozaikom s solisti in skupinami, koncertom basbaritonista Benjamina Šurana, dobitnika prve nagrade v najvišji kategoriji solopevcev na 3. Mednarodnem tekmovanju Musica Goritiensis 2023 v okviru sezone cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška. Samostojni koncertni večer bo izvedel tudi oddelek za moderno in jazz glasbo, sakralna glasba pa bo zazvenela pod oboki na dogodku, ki bo upošteval to specifično glasbeno področje. Vstop je brezplačen.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme