Naj pesem zadoni!

Primorska poje 2022

Revijo Primorska poje, zagotovo eno največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture, organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) z Območnimi izpostavami (Ajdovščina, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Koper, Nova Gorica, Piran, Postojna, Sežana, Tolmin, Zveza pevskih zborov Primorske (ZPZP), Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji (ZSKD), Zveza slovenske katoliške prosvete (ZSKP) Gorica, Zveza cerkvenih pevskih zborov (ZCPZ) Trst in številna domača društva po Primorski).

Zaradi oteženega delovanja pevskih zborov je letošnji začetek postavljen v pozno pomlad, koncerti pa si bodo sledili vse do 19. junija, ko se revija v Pivki tudi zaključi. Vseh prijavljenih zborov je letos 183, le-te je organizator razporedil na 36 revij po Sloveniji, v zamejstvu in na Hrvaškem. Na vseh koncertih bo zapelo 3360 pevcev.

Uvodni koncert 53. revije Primorska poje bo v soboto, 23. aprila, ob 18. uri, na kotalkališču v Solkanu na nekdanji solkanski karavli. Koncerti letošnje revije bodo tudi v petek, 20. maja, ob 20.30 uri, v cerkvi sv. Andreja apostola v Štandrežu in v domu na Bukovju v Števerjanu. V soboto, 21. maja, ob 20. uri, bo koncert v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Štivanu, v petek, 27. maja, ob 20.30 pa v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici in na vrtu Gospodarske Zadruge v Bazovici. V petek, 10. junija, ob 20.30, bosta na sporedu tudi koncerta na Balancu v Proseku in v Kulturnem domu Jožefa Češčuta v Sovodnjah ob Soči.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme