Nagrade in prispevki za študente

SDD in SDGZ

V petek, 12. aprila, bo ob 18. uri v sejni dvorani Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ) in podjetja Servis v Ul. Cicerone 8 v Trstu slovesnost ob podeljevanju nagrad in prispevkov za zamejske študentke in študente, ki so se odzvali na tradicionalne razpise Slovenskega dobrodelnega društva (SDD) za nagrade Mihaela Flajbana, Irene Srebotnjak in inž. Aljoše Vesela ter za novo nagrado, ki sta jo v sodelovanju s SDD razpisala SDGZ in Servis v spomin na inž. Marka Stavarja.

Podeljevanje nagrad bo tokrat ravno v dvorani, ki je poimenovana po Marku Stavarju. Čeprav sta bili predvideni dve nagradi v njegov spomin, je ocenjevalna komisija zaradi velikega odziva odličnih študentov v soglasju z ustanovitelji sklenila, da letos podeli tri nagrade.

Kar zadeva nagrade SDD, bo 37. nagrado Mihaela Flajbana prejelo šest študentk in študentov (eden je vpisan v prvi letnik univerze, pet nekdanjih brucev, ki redno izpolnjujejo svoje študijske obveznosti, pa nagrado prejema še do konca študija), za nagrado inž. Aljoše Vesela tokrat ni bilo prijav, nagrado Irene Srebotnjak pa prejme ena kandidatka. Štirje kandidati bodo prejeli enkratne podpore.

Slovensko dobrodelno društvo je tudi v tem šolskem letu v sodelovanju z vsemi devetimi ravnateljstvi slovenskih večstopenjskih šol na Tržaškem in Goriškem ter dvojezično šolo v Špetru ponudilo vsaj skromno pomoč še družinam za kritje manjših stroškov šoloobveznih otrok, ki so za nekatere družine hudo breme. V ta namen je letos na voljo skupno 6480 evrov.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme