Nagrade mladim ob svetovnem dnevu varčevanja

Dne 31. oktobra se Zadružna kraška banka ob svetovnem dnevu varčevaja že vrsto leto obrača k mladim in najmlajšim šoloobveznim otrokom. Tudi letos je, sicer dan prej, v svoji dvorani na Opčinah podeljevala nagrade za najboljše učence in dijake na italijanskih in slovenskih večstopenjskih šolah treh ravnateljstev, z Opčin, iz Nabrežine in Doline. Skoraj stopetdeset mladih ob kopici zadovoljnih staršev, sorodnikov ter učiteljiščnikov je z zanimanjem spremljalo podelitev denarnih nagrad in simboličnega “pujska”, hranilnika za “cekinčke” na prvih varčevalnih korakih naše mladine.
Prav o vrednotah banke je spregovoril podpredsednik ZKB Adriano Kovačič. Po vzoru mravljic, ki namesto murnčkovega prepevanja in igranja izberejo raje delo, je poudaril pomen varčevanja, ob katerem je nezamenljiva tudi solidarnost. Sodelovati in si medsebojno pomagati v težavah ter deliti z drugimi tisto, kar imamo, so pomembni stebri državljanske vzgoje. Ob tem je Kovačič omenil še študij in znanje, ki sta bistvenega pomena ne samo za otroke, ampak tudi za ljudi vseh starosti. Spoznavati raznolikost navad in kultur ter biti radovedni je lahko ključ do uspeha. Znanje in želja po znanju sta danes najpomembnejši vrednoti.
Primerno dolgo podelitev sta ob Kovačiču vodila še direktor banke Aleksander Podobnik in Sabina Citter, za glasbeni intermezzo je poskrbela mlada Ivana Greševič na diatonični harmoniki.

Podeljuje jih Zadružna kraška banka

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme