Nagrada Pavle Merkù 2024

SSO in ZCPZ Trst

Dne 9. maja 2024 bosta Svet slovenskih organizacij in tržaška Zveza cerkvenih pevskih zborov podelila tretjo nagrado Pavle Merkù za izjemne dosežke na zborovskem področju, ki je namenjena pripadnikom slovenske narodne skupnosti v Italiji.

Prvi dve izvedbi bienalne nagrade sta ovrednotili zasluge skladatelja Patricka Quaggiata in dirigenta Hilarija Lavrenčiča, predlagatelji kandidatov za tretjo izvedbo pa imajo tudi možnost, da poleg skladateljev in dirigentov evidentirajo vidne dosežke pevcev, raziskovalcev in kulturnih delavcev, ki imajo posebne zasluge na zborovskem področju, se ponašajo z vidnimi dosežki v državnem in mednarodnem merilu ali so pripomogli k razvoju in širši prepoznavnosti deželne zborovske dediščine. Nagrada ne predvideva starostnih omejitev: obstaja pa pogoj, da mora biti predlagana oseba še dejavna. Predlagatelji so lahko društva, zveze, neformalne skupine, posamezniki, ki se ukvarjajo s kulturnimi dejavnostmi, kot tudi sami kandidati. 

Podelitev priznanja ob dnevu Evrope je nastala z namenom vrednotenja velikega potenciala, ustvarjalnosti in dosežkov protagonistov zborovske scene ter z zavestjo o bistveni vlogi te dejavnosti v celotni zgodovini slovenske skupnosti v Italiji.

Razpis je objavljen na strani www.ssorg.eu. Zainteresirani morajo poslati svoje predloge najkasneje do 4. marca.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme