Na počitnice!

Piše: Jurij Paljk

Koliko veselja je ob tem vzkliku med našimi šolarji, ko končajo šolsko leto, koliko veselja je med nami, ko za teden, dva, prekinemo sredi poletja delovne obveznosti in se odpravimo na počitnice! Letos so počitnice drugačne, zaradi pandemije z virusom covid-19 je letošnje poletje drugačno. Že res, da se na plažah ter v gorah nekateri obnašajo, kot da pandemije sploh ne bi bilo, čeprav odgovorni nenehno opozarjajo, da lahko zaradi tega pride do izbruha pogubnih okuženj, pa vendar nas je karantena spremenila. Virus nas je spremenil, tudi tiste, ki govorijo drugače. Naše navade se bodo spremenile, tudi počitnice. Morda bomo še potovali, a drugače.

Tudi mi, naše uredništvo, gremo za dva tedna na dopust; priznamo, da smo utrujeni, nihče od nas ni imel niti enega prostega dne od novega leta do zdaj, kar se pozna pri delu, ki se je spremenilo, tudi zaradi pandemije.

Voščimo vam potrebnega počitka, kjerkoli že boste, naša misel gre še posebej nemočnim, ostarelim in bolnim, ki so tudi sredi dopustov prepotrebni naše bližine! Ne pozabimo tega! Saj ni treba iti ne vem kam, da vidiš lepoto, da si odpočiješ!

Ko je Dostojevski napisal in položil v usta Aljoši v knjigi Bratje Kramazovi besede: “Lepota bo rešila svet”!, nam je dal čudovito vodilo, ki velja tudi za počitnice.  Samo ozreti se je treba okrog in lepoto videti. Če bomo pa še sami lepi ljudje, bo tudi svet okrog nas lepši!

Preberi tudi

Leto dni z virusom

Uvodnik

Leto dni z virusom

17.02.2021
Ni vse črno…

Uvodnik

Ni vse črno…

03.06.2021
Draghi, suveren sogovornik

Uvodnik

Skušamo delati dobro

Uvodnik

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme