Aktualno

“Na pandemijo virusa želimo odgovoriti z univerzalnostjo molitve, sočutja, nežnosti”

“Na pandemijo virusa želimo odgovoriti z univerzalnostjo molitve, sočutja, nežnosti”

Dvojno vabilo papeža Frančiška: 25. in 27. marca združeni v molitvi!

“Ni dovolj, da prejmemo luč. Luč moramo postati”. To je v nedeljo, 22. marca, pri molitvi angelovega češčenja v knjižnici apostolske palače v Vatikanu poudaril papež Frančišek.

V dneh, ko “se človeštvo trese zaradi grožnje pandemije”, je želel predlagati vsem kristjanom, da bi združili svoje glasove. Zato je pozval vodje vseh cerkva in vseh krščanskih skupnosti, da bi skupaj z vsemi kristjani v sredo, 25. marca, na dan Marijinega oznanjenja, opoldne zmolili molitev, ki nas jo je naučil Jezus. “Očenaš lahko sicer večkrat zmolimo v ta namen, v sredo opoldne pa vsi skupaj”.

Drugo papeževo vabilo pa velja za petek, 27. marca. Ob 18. uri, je dejal Frančišek, bo vodil trenutek molitve pred baziliko sv. Petra “pred praznim trgom”. Vse ljudi je povabil, naj bodo “duhovno prisotni prek komunikacijskih sredstev”. Po branju Božje besede in molitvi bo češčenje Najsvetejšega, s katerim bo sveti oče na koncu dal blagoslov “urbi et orbi” in možnost popolnega odpustka. “Na pandemijo virusa želimo odgovoriti z univerzalnostjo molitve, sočutja, nežnosti”. Ostanimo povezani, je še pozval papež ljudi. “Ostanimo blizu najbolj osamljenim in preizkušanim”, pa tudi zdravnikov, bolničarjem, prostovoljcem in upraviteljem, ki za naše dobro morajo sprejemati težke odločitve.

22.03.2020

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!