Na oder prihaja ujedljivi Paolo Rossi

Kulturni dom Gorica / Komigo

V ponedeljek, 13. junija 2022, ob 20.30 bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20) na sporedu tretja predstava 19. festivala komičnega gledališča Komigo 2022. Prvič se bo na odru goriškega kulturnega hrama predstavil priznani italijanski gledališki igralec Paolo Rossi – Kobau. Nastopil bo v komediji Un immenso futuro repertorio (Ogromen prihodnji repertoar).

Paolo Rossi je rojen v Tržiču in spada med najbolj inovativne italijanske gledališke igralce oz. avtorje, ki z značilno ironijo pritegnejo pozornost gledalcev. Rossi poudarja, da gre pri goriškem nastopu za predstavo, ki “po pravici povedano – še nastaja”. Pri tem dodaja, da je predstava vezana na obdobje epidemije. Le-ta je zanj  imela tudi pozitivno plat. Omogočila mu je namreč razmislek, a tudi delo v povsem drugačnem okviru. Predstava je svojevrstna, saj gre za nov žanr, porojen iz dosedanjih gledaliških izkušenj.

“Za konec, mi dovolite”, pravi Paolo Rossi, “da se tokrat v Gorici v Kulturnem domu, predstavim gledalcem festivala Komigo s svojim pravim imenom: Paolo Rossi Kobau, saj se je moj oče pisal Nello Rossi Kobau. Moja babica Vanda pa je izhajala iz bližine Divače. Na obmejnem področju, kot je goriško, je prav imeti dva priimka in navsezadnje tudi zveni zelo lepo!”, še rad poudarja tržiški umetnik.

Cena vstopnic: redna 15,00 €; znižana (upokojenci, študenti) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it.

Vstop v dvorano je možen z masko FFP2.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme