Na Kitajskem, v Wuhanu, turisti potujejo z vlakom

Na Kitajskem ljudje očitno že pozabljajo na koronavirus in obujajo stare življenjske navade, med temi so tudi potovanja. Iz Wuhana, glavnega mesta osrednje kitajske pokrajine Hubej, epicentra pandemije, je v nedeljo odpotoval prvi turistični vlak. Devetsto potnikov se je odpravilo na dvodnevni izlet v mesto Xiangyang, kjer so si ogledali znane filmske lokacije in druge turistične destinacije. Po besedah potnikov je potovanje s turističnim vlakom poceni in udobno, primerno tudi za starejše ljudi.

Železniško podjetje načrtuje tudi odprtje drugih turističnih železniških prog za kratke razdalje, skupaj z medkrajevnimi povezavami do drugih pokrajin, od prejšnjega tedna pa je za tovorni promet aktivna tudi povezava z Italijo. 20. marca je namreč iz Wuhana odpotoval tovorni vlak, namenjen v Milan. Predstavniki Wuhan Asia-Europe Logistics so sporočili, da prevaža vlak X8015 elektronske izdelke, avtomobilske dele in zaloge zdravstvenih pripomočkov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Vlak bo 22 dni potoval skozi prelaz Alataw na Kitajskem, čez Duisburg v Nemčiji do Milana. Predstavniki distribucijskega podjetja trdijo, da bo nova pot tovornega vlaka zagotavljala distribucijske storitve po vsej Italiji ter olajšala gospodarske in trgovske izmenjave med Kitajsko in Italijo. Shao Dong, predstavnik China Railway Wuhan Group, je dejal, da je to trideseti tovorni vlak, ki je letos odpotoval iz Wuhana proti Evropi.

Leta 2020 je iz Wuhana v Evropo odpotovalo 215 tovornih vlakov. Železniški tovorni prevoz Kitajska-Evropa je tudi med izbruhom epidemije s koronavirusom ostal zanesljiv prometni kanal med celinama.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme