Na gradu sv. Justa predstava SSG Marlen Edith

V okviru festivala Trieste Estate

Sobotni večer na gradu svetega Justa v Trstu bo ponudil enkratno ponovitev ene najbolj uspešnih uprizoritev letošnje sezone Slovenskega stalnega gledališča. Glasbena predstava MarlenEdith bo zaživela 2. julija ob 21.00 v okviru poletnega festivala Občine Trst Trieste Estate, kjer bo z besedami in veliko petja pričarala zgodbo o prijateljstvu in življenjskih zgodbah dveh izjemnih žensk prejšnjega stoletja, kot sta igralka Marlene Dietrich in pevka Edith Piaf.

Dve pevki, ki imata za seboj dolgoletno izkušnjo na koncertnem in glasbeno-gledališkem področju, sta avtorici in glavni interpretki te predstave. Graziana Borciani je članica uveljavljene glasbeno-gledališke skupine Oblivion, poučuje petje in je velikokrat sodelovala v kabarejskih in televizijskih produkcijah. Tržačanka Stefania Seculin izhaja iz mednarodnih izkušenj na področju muzikala, je vokalistka in je diplomirala na priznani šoli za glasbeno gledališče Bernstein School of Musical Theater.

Znane zimzelene pesmi, kot Hymne a l’amour, La vie en rose, Lili Marleen, Just a gigolo, bodo izvajane v izvirnih jezikih, ob spremljavi pianista Lamberta Lipparinija. Vezno besedilo (ki bo tudi na gradu opremljeno z italijanskimi nadnapisi) bo podal Danijel Malalan. Lučni dizajn je podpisal Luca Quaia.

Edith Piaf je na prvi pogled bolj “berljiv” lik kot ženska, ki je celo življenje iskala ljubezen in našla razočaranja in tragedije, kar se izrazito zrcali v njenih doživetih, iskrenih interpretacijah. Marlene Dietrich pa je bolj enigmatična, na prvi pogled “železna”, samosvoja, angažirana ženska, ki pa skriva nerazrešen odnos do lastnih korenin, saj je zapustila Nemčijo zaradi  nasprotovanja nacističnemu režimu in ideologiji.

Vstop je prost do zapolnitve razpoložljivih mest.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme