Moramo si pomagati in skupaj zmagati

Piše: STA Fotografije: STA

Pahor v novoletni poslanici

Predsednik republike Borut Pahor je v novoletni poslanici spomnil, da občudujemo slovenske športnike, njihove dosežke in njihovo zmagovalno miselnost, ki jo kdaj pogrešamo pri nas samih. “Zdaj jo mogoče malček pogrešamo v soočenju s covidom. Zato si moramo pomagati, se spodbujati, vztrajati in skupaj zmagati,” je pozval.

Poslanico je predsednik začel z besedami, ki mu jih je kolesar Tadej Pogačar zapisal v novoletnem voščilu: “Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj.” Te navdihujoče besede dobesedno nagovarjajo vse nas.

Kot je nadaljeval, je Pogačar v voščilu poudaril pomen vztrajnosti pri doseganju ciljev. “Naj gre za šport, šolo, posel ali politiko, tekma je tekma in za vsako stvar se je treba boriti”, je dodal Pahor. 

Po Pahorjevih besedah nobeno malodušje ne pride v poštev. “Ciljna ravnina je sicer daljša, kot smo mislili. Toda zadoščenje, da jo bomo končno zmagovito prečkali skupaj, bo neskončno,” je prepričan. “V upanju, da se to zgodi čim prej, nam želim odločnost, strpnost in pogum,” je navedel in sklenil: “Srečno, Slovenija.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme