Tržaška

Moč in strokovnost, pogoja za uspešno poslovanje

Moč in strokovnost, pogoja za uspešno poslovanje

Občni zbor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja

Uspeh in skrb za pripravljenost strank na največje izzive v prihodnosti. To so bile osrednje teme na zadnjem, 42. rednem občnem zboru Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ), ki je bil 2. julija v dvorani ZKB na Opčinah. Predsednik SDGZ-ja Niko Tence je članom predstavil delovanje in do zdaj dosežene cilje. Zaustavil se je tudi pri kritičnih situacijah, s katerimi se je v zadnjih mesecih ukvarjalo združenje. Beseda je tekla o že ustaljenih pobudah, med katere spadajo Okusi Krasa, predavanja in mednarodna srečanja, kot na primer Alpe-Adria Business Forum, prisotnost na sejmih, sodelovanje z raznovrstnimi ustanovami in izvajanje projektov. Združenje je uveljavljeno in komplementarno tudi v italijanskih krogih. Predsednik pravi, da se ne ukvarjajo s kompleksi manjvrednosti, ki so vezani na dejstvo, da je SDGZ odraz slovenske narodne skupnosti v Italiji.
Poslovni stiki se v glavnem prepletajo v območju Alpe – Adria, torej med Italijo, Slovenijo, Hrvaško in Avstrijo. V glavnem mestu Koroške je Slovenska gospodarska zveza iz Celovca tudi član tržaškega združenja, ki še dodatno krepi sodelovanje med sosednjima državama.
Na občnem zboru se je predsednik Tence dotaknil tudi kritičnih točk in povedal, da je bilo združenje do zdaj preveč omejeno le na svoje problematike in se je premalo zavzemalo za probleme družbenega vsakdana. Predsednik Tence je med posegom poudaril dve osnovni načeli: sodelovanje in konstruktivno kritiko. Svoj govor je sklenil s pozivom krovnima organizacijama, deželnim predstavnikom in Uradu Vlade RS za Slovence po svetu, katerim je naglasil, da je Slovensko deželno gospodarsko združenje uspešno in dejavno podjetje, ki pa prejema sorazmerno najmanj denarne dotacije. SDGZ je namreč lansko leto zaprosilo za pripojitev k primarnim ustanovam slovenske narodne skupnosti v Italiji.
SDGZ stremi po inovativnosti v podjetjih glede na postopoma boljše gospodarsko stanje. Tenze je omenil tudi preureditev delovanja SDGZ, predvsem pri odpravi odsekov, ki niso več koristni, kajti ključ do uspeha v prihodnosti sta multidisciplinarnost in interakcija z različnimi institucijami. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
MAN

11.07.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!