Mladostna stoletnica bazovske Zarje

Piše: HC Fotografije: Slosport

Obeta se bogat niz dogodkov

Eden izmed naših klubov z daljšo in bogatejšo zgodovino, Športno društvo Zarja iz Bazovice, obhaja letos 100-letnico. Osrednje praznovanje napovedujejo konec poletja s proslavo 3. septembra, proslavljanje jubileja pa so začeli že v petek z uvodnim dogodkom, na katerem so predstavili niz pobud in se že idejno oddolžili vsem tistim, ki so v tem stoletju prispevali k razvoju in rasti pomembnega društva tako za naš nogomet kot za lokostrelstvo in balinanje. V začetku so sicer gojili tudi atletiko, rokomet in zlasti odbojko, v kateri so pred pol stoletja z žensko ekipo prišli tudi do B lige.

V Bazovici so pripravili novinarsko konferenco, na kateri so namignili na novosti, ki jih obljubljajo ob tem mejniku: prenovo notranjih prostorov športnega središča, nov društveni logotip, ki ga je ustvaril oblikovalec Aleš Brce, rock uglasbitev klubske himne (delo studia Panda & Friends), spletno stran (www.asdzarja.com) s povezavami na družbena omrežja, kar je uresničil Ludovico Armenio, pa tudi projekte o ekološki trajnosti in integraciji ljudi s posebnimi potrebami v športu. Obletnico pa bodo, začenši v prihodnjih tednih, pospremili zlasti z gostim razporedom mednarodnih turnirjev za mlade nogometaše različnih starostnih kategorij. Članska vrsta Zarje je v letošnjem prvenstvu sicer nazadovala iz prve v drugo amatersko ligo, svetla točka pa je ta čas v društvu v prvi vrsti mladinska dejavnost; ob številčnih igralskih zasedbah (tudi v sodelovanju z Bregom) imajo še zelo zagnano generacijo staršev in športnih delavcev. S prenovo, ki se osredotoča na vlogo mladih iz domačega pogona pa so nenazadnje že začeli tudi v prvi ekipi belo-rdečih, proces pa v tem primeru zahteva določen čas, kar je potrdil tudi predsednik Robert Kalc.

Uvodni večer praznovanj je minil ob pozdravih gostov, spremljanju video posnetka s slikami od zgodovine do današnjih dni, predvsem pa ob druženju; v oči je padla prisotnost veliko družin z otroki. Športni center Zarja je sploh postal referenčna točka, v njem imajo restavracijo-kavarno, umetno plezalno steno Slovenskega planinskega društva Trst ter igrišče za padel, ki je ta čas za rekreativce modni hit med športnimi panogami, ter gostijo tečaje borilnih veščin.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme