Aktualno

Mladi raper Sebastian Zamaro na večeru pesmi in glasbe v Aiellu

Mladi raper Sebastian Zamaro na večeru pesmi in glasbe v Aiellu

Na večeru se bodo predstavili še domači pesniki in kantavtorji

V petek, 13. julija 2018, ob 20.30 se bo v občinskem parku v Aiellu (sredi Furlanije) predstavil v okviru tamkajšnjega večera, posvečenega poeziji in pesmi, tudi mladi slovenski raper Sebastian Zamaro, ki je z najvišjo oceno ravnokar opravil maturo na slovenskem klasičnem liceju Primož Trubar v Gorici. Zamaro, ki živi v kraju Joannis blizu Palmanove, je znan kot mladenič številnih zanimanj, saj je zelo dejaven in ustvarjalen na mnogih področjih. Rap glasba ga nadvse navdušuje že vrsto let, tako da je še sam začel skladati pesmi. Letos se je že dvakrat predstavil na odru Kulturnega doma v Gorici: na Dnevu slovenske kulture in nato na festivalu Komigo 2018. S svojimi izvedbami (v slovenskem in italijanskem jeziku) in vsebinsko sporočilnostjo je na obeh nastopih navdušil številne prisotne, ki so mu ob koncu prisrčno zaploskali in zaželeli še veliko zadoščenj ob glasbenih navdihih.

Na večeru v Aiellu so bodo poleg Zamara predstavili še domači pesniki in kantavtorji: Stefania Buiat, Ivan Crico in Toni Piccini.

Večer Poezije in glasbe prireja Občina Aiello del Friuli v sodelovanju s Kulturnim domom v Gorici in kulturno zadrugo Maja (v okviru projekta Across the border – Odkrivajmo talente). Vstop prost.

12.07.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!