Mesec verskega tiska

Januar je bil mesec verskega tiska, tako je tudi zdaj, pa čeprav iskreno priznamo, da velika večina vernikov danes tega ne ve več, še posebej mladi ne, ki posegajo predvsem po vsebinah na svetovnem spletu in so opustili tiskano besedo. Zato smo vam, drage naročnice in naročniki, še bolj hvaležni, ker nam ostajate zvesti tudi danes, ko se zdi, da so časopisi odveč, preživeli.
Še vedno velja, da je tiskana beseda tista, ki ostane. Že res, da tudi vse zapisano na svetovnem spletu ostane za vedno, a vprašanje je, kdo vse zapisano shranjuje, kam vse to daje, kdo bo v prihodnje imel dostop do ogromnih skladišč svetovnega spleta, ki postaja danes, pravzaprav je že, svetovni tiran, istočasno pa je tudi svobodno polje, ki omogoča večini od nas, da na njem pišemo, objavljamo fotografije in seveda tudi verske vsebine. Kakšno vlogo ima danes verski tisk? Isto, kot jo je imel takrat, ko je Guttenberg izumil tiskarski stroj in se je začel preporod tiskane besede, ki ni bila več v domeni izbrancev in posvečenih, ampak je nagovarjala in še nagovarja široke množice ljudi.
Že res, da smo danes v vrtincu svetovnega spleta, družbenih omrežij in vseprisotnega interneta, ki najbolj spreminja našo družbo, a še vedno velja, da je tiskana beseda tista, ki ostane, tudi na spletu, ko ob pomoči fotografije nagovarja z vsebinami. In verski tisk ima nalogo ohranjati krščansko izročilo, a tudi iskati nove, sodobne oblike nagovarjanja sočloveka z vedno isto in vedno aktualno vsebino evangelija, vesele novice. To pri Novem glasu skušamo počenjati od nekdaj, še posebej danes, ko smo prisotni tako v tiskani obliki kot na svetovnem spletu, družbenih omrežjih, brez katerih danes ni nobenega sodobnega medija. Še vedno namreč gre za vsebino, tako v tiskani obliki kot tudi na spletu!

Preberi tudi

Naših 25 let

Uvodnik

Naših 25 let

13.01.2021
Dan demokracije?

Uvodnik

Dan demokracije?

27.01.2021

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme