MePZ Hrast iz Doberdoba: “S pesmijo vam želimo”

Piše: Davorin Devetak

DSMO K. Ferluga Milje / Tradicionalni koncert Nativitas

Društvo Slovencev miljske občine (DSMO) Kiljan Ferluga vabi vse ljubitelje zborovske glasbe, tudi iz širše okolice, na tradicionalni božični koncert, ki bo v miljski stolni cerkvi na glavnem trgu Marconi v nedeljo, 7. januarja 2024, s pričetkom ob 15.30. Po lanskem odmevnem orgelskem koncertu Mirka Butkoviča se tudi letos obeta vrhunski glasbeni dogodek v znamenju Goriške. Tokrat nastopa Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba, ki ga bo vodil Dario Bertinazzi namesto zadržanega dirigenta in duše kakovostnega vokalnega ansambla maestra Hilarija Lavrenčiča. Priložnostno uvodno misel bo imela profesorica glasbene vzgoje Vera Crevatin Pertot.

Od daljnega leta 1963, takrat še pod vodstvom Hilarijevega očeta Karla, nastopajo doberdobski izbrani ženski in moški glasovi na uglednih krajevnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. V zadnjih 30 letih so bili deležni prestižnih priznanj in nagrad od slovenskega državnega tekmovanja Naša pesem v Mariboru do primorskega regijskega v Postojni, od italijanskih tekmovanj v Vittoriu Venetu, Arezzu, Travesiu do mednarodnih, kot sta tekmovanje C. A. Seghizzi v Gorici in v srbskem Negotinu, ter deželne revije Corovivo. MePZ Hrast ima tudi bogato koncertno dejavnost po Italiji in Evropi ter redno sodeluje pri zelo kakovostnih in uspešnih glasbenih projektih, spevoigrah in operetah v organizaciji Kulturnega centra Lojze Bratuž in Zveze slovenske katoliške prosvete iz Gorice. 

V okviru pobude Nativitas, ki jo ob izteku tega leta in v začetku novega že tradicionalno prireja deželna zborovska zveza USCI, bomo v koncertnem programu S pesmijo vam želimo lahko prisluhnili, na koru in v prezbiteriju, tradicionalnim domačim božičnim napevom in sugestivnemu izboru polifone, baročne in sodobne sakralne glasbe, tudi Lavrenčičeve, ob spremljavi organista Mirka Butkoviča in violinista Aleša Lavrenčiča.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme