Goriška

Memlpz Emil Komel je nastopil v goriški stolnici

Memlpz Emil Komel je nastopil v goriški stolnici

Celovečerni koncert pred tekmovanjem v Arezzu

Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel iz Gorice je imel v torek, 20. avgusta 2019, celovečeren koncert v mestni stolni cerkvi. Na glasbenem dogodku, ki se ga je udeležilo res veliko ljudi, je okrog 30 pevcev pod taktirko dirigenta Davida Bandlja predstavilo bogat program, s katerim se bodo v naslednjih dneh preizkusili na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Arezzu. V četrtek, 22. avgusta, bodo namreč odpotovali v toskansko mesto, kjer bodo že prvi dan zapeli pesem na odprtju znamenite glasbene prireditve. V petek bodo tekmovali v treh kategorijah, v soboto pa še v četrti.

Na goriškem torkovem koncertu, ki je bil zasnovan po sklopih, so mladi pevci prepričljivo odpeli zahteven program, ki je obsegal pesmi iz slovenske in svetovne glasbene zakladnice preteklosti in sodobnosti, od Tigrinija in Rheinbergerja prek Ferraria, Merkuja, Vrabca pa vse do Menteverdija, Makorja in Quaggiata. Posebno učinkovit je bil Dominuttijev Requiem aeternam “v prostoru”, pa tudi Gallusov Alleluia. Cantate Domino canticum novum v treh zborih in Schnittkejev Gospodi Iisuse. Nekaj novega za naše občinstvo je bila tudi Shadow mlade slovenske skladateljice Tadeje Vulc, ki jo je goriški zbor tokrat prvič izvedel v našem mestu. Bučno ploskanje številnega občinstva so pevci nagradili z dodatkom, z vedno “učinkovito” Šürka je tisa Mojce Prus.

Kot sta v uvodnem pozdravu – v slovenščini in italijanščini – povedala Jakob Murovec in Luka Paljk, kdor bi rad spremljal tekmovanje v Arezzu v živo, naj redno obiskuje socialna omrežja (Facebook profil Memlpz Emil Komel https://www.facebook.com/memlpzEmilKomel/), kjer bo lahko našel internetno povezavo. Mladim seveda želimo, da bi jim bila letošnja izkušnja v Toskani dragocena priložnost za nadaljnjo glasbeno in osebno rast.

DD

Slike

21.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!