Mednarodna konferenca za mladinske zamejske organizacije

V sklopu projekta Povezujemo 2021

Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, v sodelovanju in ob podpori Društva mladih Slovencev v Italiji DM+, Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urada RS za mladino, v sklopu projekta Povezujemo 2021 organizira Mednarodno konferenco za mladinske zamejske organizacije 2021, ki bo potekala v petek, 24. septembra 2021, ob 16. uri, in v soboto, 25. septembra 2021, v Trstu.

Konferenca je namenjena mladim, ki aktivno delujejo ali imajo namen se aktivno vključiti v delo mladinskih organizacij v zamejstvu in Sloveniji. Osrednja tema letošnje konference bo voditeljstvo in motivacija mladih.

Projekt Povezujemo 2021 je namenjen utrjevanju in povezovanju zamejskih mladinskih organizacij in mladinskih organizacij iz Slovenije ter zagotovitvi strokovne podpore za rast in razvoj mladinskega sektorja zunaj meja Slovenije.

Mednarodna konferenca za mladinske zamejske organizacije 2021 v sklopu projekta Povezujemo 2021 ima za cilj ustvariti prostor oz. stičišče za mlade Slovence in mladinske organizacije v zamejstvu ter v Sloveniji, kjer lahko ti razvijajo jezikovno in kulturno identiteto, se medsebojno povezujejo ter vzdržujejo svoje članstvo z Republiko Slovenijo, kot tudi krepijo dejavnosti mladih in za mlade.

Program letošnje konference bo osredotočen na vodenje v mladinskih organizacijah, mentorstvo mlajšim članom in članicam ter motiviranje mladih za aktivno delo v organizacijah.

Navodila za udeležence v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb s covidom-19: za udeležbo na konferenci morajo udeleženci izpolnjevati PCT- pogoje (imeti t. i. “zeleno potrdilo”/Green Pass/ Certificazione Verde COVID-19) ter upoštevati navodila italijanske vlade za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19.

Organizator krije stroške nastanitve in prehrane.

Na konferenco se lahko prijavite z izpolnjenim elektronskim obrazcem.

Prijave zbirajo do vključno nedelje, 19. septembra 2021.

Program dogodka z vsemi podrobnimi informacijami bodo izbranim udeležencem poslali naknadno po e-pošti.

Za vprašanja ali pojasnila pišite na dominik.derencin@mss.si.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme