Aktualno

Mazaška akcija v Gorici!

Mazaška akcija v Gorici!

Pokrajinski tajnik stranke Slovenska skupnost Julijan Čavdek je danes pisal goriškemu prefektu in goriškemu županu zaradi mazaške akcije desničarjev na zidu pred slovenskimi šolami.

Spošt.

Goriški prefekt

Dott. Massimo Marchesiello

Spošt.

Goriški župan

Rodolfo Ziberna

Predmet: Plakati organizacije Blocco studentesco na slovenskih šolah v Gorici

Obračam se na Vaju glede neprimernega izpostavljanja plakatov organizacije Blocco studentesco, ki so bili postavljeni v prejšnji noči na zidove slovenskih šol v Gorici.

Kar se je zgodilo, predstavlja že samo po sebi nepotrebno in škodljivo izzivanje za medsebojno spoštljivo vzdušje, ki se je v teh letih ustvarilo. Potrebno je pri tem še podčrtati, da je dogodek toliko bolj hud, ker se je zgodil ravno danes, ko se v Republiki Sloveniji in v vseh slovenskih narodnih skupnosti, ki živijo v obmejnem pasu ter po svetu, praznuje dan slovenske kulture, največji slovenski državni pravnik.

Končno je potrebno tudi upoštevati, da plakati niso bili postavljeni na tista mesta, ki so za njih predvidena, in torej to dejanje predstavlja kršitev veljavnih pravil o izobešanju.

Še enkrat apeliram na Vaju, kot glavna predstavnika države in občine, da se naredi vse kar je predvideno in kar je mogoče, tako da se v bodoče taki neljubi dogodki ne bodo več ponavljali.

S spoštovanjem.

Pokrajinski tajnik

Julijan Čavdek

08.02.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Za slovenski glas

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!