Massimo Moretuzzo je predstavil koalicijo in začel volilno kampanjo

Fotografije: JMP

Oglej / Deželne volitve

Danes, četrtek, 2. marca, se je v Ogleju uradno predstavila koalicija v podporo predsedniškemu kandidatu Massimu Moretuzzu; potegovala se bo za izvolitev na deželnih volitvah, ki bodo potekale 2. in 3. aprila 2023. Koalicijo sestavljajo poleg stranke kandidata (Pakt za Avtonomijo) še Slovenska skupnost, Demokratska stranka, Open Sinistra Fvg, Zeleni in Gibanje 5 zvezd.

Prisoten pa je bil tudi deželni kandidat Pavel Vidoni. Gabrovec je poudaril predvsem dobre odnose, ki jih je imel z Moretuzzom v vseh teh letih, saj sta bila kolega v deželnem svetu in sta tesno sodelovala. Prav tako ima od nekdaj stranka SSk plodne odnose s Paktom za Avtonomijo. Govor je bil seveda o pomenu kulturne raznolikosti naše dežele in o avtonomiji, ki Deželi FJK dajajo prav manjšinske narodne skupnosti.

Prisotni so spregovorili o različnih temah, posebno pa je na srečanju v Ogleju prevladala tema podnebja in okolja. Moretuzzo je povedal, da je le-ta prvi od številnih obiskov in dogodkov v naši deželi, na katerih bodo pojasnili, kakšno deželo si želijo in kakšno prihodnost za naše območje, ki je na več področjih ogroženo. Ni naključje namreč, da se je kampanja začela prav v Ogleju. Zaradi podnebnih sprememb je ta predel dežele nevarno ogrožen in tvega katastrofalne posledice. Tudi za to kočljivo problematiko bosta predsedniški kandidat in koalicija vedno v prvi vrsti, in sicer v boju za ohranitev naravnega bogastva našega območja. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme