Martin Brecelj novi predsednik DSI

Fotografije: damj@n

Občni zbor Društva slovenskih izobražencev

Sergij Pahor je po 47 letih predsedovanja zapustil krmilo Društva slovenskih izobražencev. Na njegovo mesto je stopil Martin Brecelj.

Tako je sklenil občni zbor, na katerem so se v sredo, 12. t.m., zbrali člani društva na svojem sedežu v Peterlinovi dvorani v Trstu. Občni zbor, ki mu je predsedoval Peter Močnik, se je Pahorju toplo zahvalil za dolgoletno plodno delovanje, izvolil pa je tudi druge organe v skladu s svojim statutom.

Upravni odbor bodo poleg predsednika sestavljali še Tomaž Simčič, Ivo Jevnikar, Marijan Kravos, Anka Peterlin, Breda Susič in Nadia Roncelli, v nadzorni odbor pa so bili izvoljeni Zlatka Obed, Ivan Panjek in Sergij Pahor.

Sergij Pahor se je v uvodnem poročilu spomnil nekaterih ključnih trenutkov svojega dolgoletnega predsedovanja. Poudaril je, da se je društvo vselej navdihovalo pri vrednotah narodnosti, demokracije in krščanstva. V tem duhu je tudi dalo svoj prispevek k obstoju in razvoju slovenske narodne skupnosti na Tržaškem ter v širšem slovenskem prostoru, še posebej za časa demokratizacije in osamosvojitve Slovenije, kakor potrjuje priznanje, ki mu ga je leta 2015 podelil  slovenski predsednik Borut Pahor.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme