Marko Pisani je prevzel mesto deželnega svetnika SSk

Zasedanje deželnega sveta FJK

V deželnem svetu je v torek, 21. junija 2022, prevzel mesto deželnega svetnika stranke Slovenska skupnost Marko Pisani, ki je tako nadomestil novoizvoljenega župana Občine Devin – Nabrežina Igorja Gabrovca. Igor Gabrovec zapušča prostore Dežele FJK po 14 letih. Marko Pisani je bil na deželnih volitvah leta 2018 na tretjem mestu glede preferenc, drugo mesto je namreč pripadalo pokojnemu profesorju Borisu Pahorju. 

Pred zaprisego deželnega svetnika so si prisotni ogledali krajši videoposnetek o Borisu Pahorju v spomin na njegovo  dolgo življenje in pomembno delovanje. Sledila je zaprisega Marka Pisanija, ki se je prav tako spomnil na Borisa Pahorja kot častnega predsednika SSk. Zahvalil se je še svojemu predhodniku Igorju Gabrovcu za vse delo in trud, ki ga je vložil v skoraj treh mandatih v deželnem svetu. Kolegom pa želi, da bi v tem obdobju, ki jih še loči do konca mandata, uspešno delovali v spoštovanju različnih mnenj in konstruktivnem dialogu za ekonomski in socialni napredek FJK s posebno občutljivostjo za najšibkejše člene naše družbe ter z ovrednotenjem in pozornostjo na narodne jezikovne skupnosti.

Marko Pisani nam je povedal, da ima velik občutek odgovornosti na tem mestu, saj je Igor Gabrovec opravljal odlično delo in prav tako je bil na tem mestu nepozaben predstavnik SSk dr. Mirko Špacapan. Veliko odgovornost pa čuti do ljudi oz. naše narodne skupnosti in se bo zato zavzemal ter se zanimal za vse občine, v katerih je prisotna slovenska narodna skupnost, od Milj do Trbiža. Pozoren bo tudi na jusarsko vprašanje in projekte, ki imajo kot predmet trajnostni razvoj. Zavzemal se bo še za potrebe in zahteve naših manjših občin in manjših realnosti, saj dobro pozna probleme in težave, s katerimi se srečujejo upravitelji le-teh, je še dodal nekdanji župan Občine Repentabor Marko Pisani. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme