Marjan Drufovka kandidira v Števerjanu

Sekcija Slovenske skupnosti za Števerjan sporoča, da bo županski kandidat stranke na prihodnjih občinskih volitvah dosedanji podžupan MARJAN DRUFOVKA; sedanja županja Franka Padovan se je namreč odločila, da po tridesetletni prisotnosti pri upravljanju občine kot svetnica, načelnica, odbornica in v zadnjih treh mandatih kot županja ne bo več kandidirala. Sekcija SSk ji izraža neizmerno hvaležnost za vse opravljeno delo, za vsakodnevno prisotnost pri upravljanju in vodenju občine, predvsem pa za vloženi trud tudi v težkih trenutkih in prizadevanju za ohranjanje samostojnosti Občine Števerjan.

Marjan Drufovka, rojen leta 1975, je zaveden Slovenec in Števerjanec, uradnik in vinogradnik, mož in oče dveh otrok, predvsem pa upravitelj z dolgoletno politično izkušnjo. V svet politike je vstopil zaradi vrste naključnih okoliščin, a se je navdušil kar hitro in na občinskih volitvah leta 1995 je bil prvič izvoljen v občinski svet Občine Števerjan kot svetnik Slovenske skupnosti. Vse do današnjih dni se je preizkusil v raznih vlogah: kot svetnik, načelnik svetniške skupine, odbornik in podžupan. Od leta 2008 do leta 2023 je bil tajnik števerjanske sekcije SSk, prisoten pa je tudi v vodilnih organih stranke SSk na pokrajinski in deželni ravni. Od mladih let je dejaven član SKPD F.B. Sedej, pri katerem je bil vrsto let urednik glasila Števerjanski vestnik. Je član občinske ekipe Civilne zaščite, od leta 2014 je član upravnega odbora Zadružne kleti iz Krmina, od leta 2022 pa je predsednik upravnega odbora Katoliškega tiskovnega društva iz Gorice.

Županskega kandidata bo podprla složna ekipa, ki jo sestavljajo že izkušeni upravitelji ter nekateri novi in mladi obrazi in ki želi predstavljati celotno vas. Program bo slonel na nadgrajevanju opravljenega dela v zadnjih mandatih, in sicer predvsem na zaščiti ekonomskih in socialnih interesov občanov ter na dodatnem ovrednotenju šolske mreže, pa tudi strnjenih naselij in ostalih krajevnih potencialov ter okolja, tudi v luči kulturne in turistične promocije.

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme