Malčki so sodelovali pri dobrodelni mestni pobudi

Vrtec Sonček v ul. Max Fabiani v Gorici

Vrtec Sonček v ul. Max Fabiani v Gorici je v predbožičnem času sodeloval pri mestni pobudi Un giocattolo sospeso, v organizaciji združenja Volendo continuare in sodelovanju občine Gorica ter združenja trgovcev Confcommercio. Glavni namen pobude je bil podariti prav vsakemu otroku dar ob praznovanju Božiča.

V letošnjem šolskem letu v prostorih vrtca ni bilo mogoče izpeljati tradicionalnih božičnih delavnic skupaj s starši, zato so se vzgojiteljice tudi na spodbudo staršev odločile, da bodo to izpeljale nekoliko drugače. S svojimi spretnimi ročicami so otroci, s pomočjo vzgojiteljic, izdelali različne božične izdelke: obeske iz das mase, podstavke za svečke iz zgoščenk, okvirčke in smrečice iz lesenih palčk ter voščilnice. Vse izdelke so v zadnjih dneh pred božičnimi počitnicami postavili pred vhode vrtca. Starši in nonoti so to lahko vzeli in darovali prostovoljne prispevke, ki so bili namenjeni otrokom družin v stiski. Starši so z veseljem pristopili k pobudi in bili zelo radodarni. Prispevke sta prevzeli predstavnici staršev in v mestnih trgovinah, ki so pristopile k pobudi, kupile obleke in knjige za otroke, ki si jih niso mogli privoščiti.

S to pobudo so vzgojiteljice, otroci in njihovi starši ob Božiču obdarili in razveselili tudi tiste otroke in družine, ki živijo v pomanjkanju. Izkušnja je bila vsem v pomoč, da so spoznali, kako se lahko s skupnimi močmi veliko pripomore k dobremu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme