Maja bo v Novi Gorici 5. naturopatski kongres Slovenije

Novogoriško prizorišče zmeraj bolj privlačno za najrazličnejše dogodke

Nova Gorica vse bolj postaja odlično prizorišče za organizacijo odmevnejših športnih, turističnih in kongresnih dogodkov. Tako se 7. maja 2022 v mestu obeta 5. naturopatski kongres Slovenije v organizaciji Združenja naturopatov Slovenije in pod okriljem Svetovne naturopatske organizacije. Sodelovanje pri organizaciji kongresa v Novi Gorici sta pred kratkim potrdila predsednica Združenja naturopatov Slovenije in koordinatorica za Evropo pri Svetovni naturopatski organizaciji Erika Brajnik ter novogoriški podžupan Simon Rosič. Brajnikova je pri odločitvi za organizacijo kongresa v Novi Gorici poudarila odlične pogoje za organizacijo kongresov in pripravljenost tako lokalne skupnosti kot Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina za čim boljšo izvedbo dogodka.

Podžupan novogoriške mestne občine Simon Rosič je naglasil pomen tovrstnih dogodkov za promocijo goriškega prostora in gospodarsko okrevanje po epidemiji: “Kongresni turizem je bil od nekdaj doma v Novi Gorici. Žal je epidemija v zadnjih dveh letih močno prizadela vse segmente turizma in zato nas veseli, da se zadeve tudi na tem področju počasi normalizirajo. Ponosni smo, da je Združenje naturopatov Slovenije prepoznalo Novo Gorico kot odličnega gostitelja, in vse bomo naredili, da to zaupanje tudi upravičimo.”

Naturopatinja Erika Brajnik je o načrtovanem kongresu povedala: “Peti naturopatski kongres Slovenije organiziramo v Novi Gorici, ker nam je bilo tu izkazano veliko gostoljubje. Gostili bomo predavatelje, naturopate s celega sveta. Tema tokratnega kongresa so Naturopatske rešitve za ženske bolezni. Glede na to, da je Nova Gorica zelo povezana z Gorico, da se kultura in sodelovanje že prepletata, smo del letošnjega dobrodelnega sklada kongresa namenili za humanitarno organizacijo v Gorici in eno v Novi Gorici. V Novi Gorici bomo na kongresu predstavili tudi prvo naturopatsko knjigo na evropski ravni, ki definira naturopatijo.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme