Letošnje priznanje bo prejel goriški umetnik in vsestranski kulturni delavec Andrej Kosič

Podelitev 19. priznanja “Kazimir Humar” za leto 2023

Zveza slovenske katoliške prosvete, Kulturni center Lojze Bratuž in Združenje cerkvenih pevskih zborov iz Gorice so letos že 19. leto zapored pobudniki priznanja, poimenovanega po Kazimirju Humarju in ki je na podlagi razpisa namenjeno društvom, organizacijam ali posameznikom iz goriškega prostora za ustvarjalne dosežke, pomemben prispevek k razvoju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, za publicistično delo in za izjemne dosežke pri organizacijskem delu na kulturnem področju.

Letošnje priznanje bo za leto 2023 prejel goriški umetnik in vsestranski kulturni delavec Andrej Kosič za vseživljenjsko neprekinjeno zavzemanje za slovensko narodno skupnost v Gorici na področju kulturnega, prosvetnega, verskega in športnega udejstvovanja ter za umetniško delo, s katerim neizbrisno zaznamuje naš prostor in čas.

Na slovesni podelitvi, na kateri bodo letos 90-letnemu nagrajencu izročili priznanje predsedniki treh organizacij in se bo odvijala v Kulturnem centru Lojze Bratuž v torek, 28. novembra, ob 18. uri, bo na sporedu krstno predvajanje dokumentarca, ki je za to priložnost nastal po zamisli in izvedbi Zveze slovenske katoliške prosvete, katere soustanovitelj je tudi nagrajenec.

Toplo vabljeni!

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme