Letni kino Silvana Furlana

Danes se v Novo Gorico ponovno vrača Letni kino Silvana Furlana, ki tudi tokrat prinaša bogato ponudbo kvalitetnega filmskega druženja pod zvezdnatim nebom. Kulturni dom Nova Gorcia je poskrbel, da bodo na velikem platnu Letnega kina Silvana Furlana v osmih večerih zaživele podobe filmskih klasik in sodobne domače ter evropske produkcije.

Letni kino se začenja z danskim filmom Nažgani, sicer nagrajenim filmom Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij in igralca ter oskarjem za najboljši mednarodni film.

V soboto ponujajo na ogled italijansko-slovenski film Paradise – novo življenje, ki je dobitnik Vesne za najboljšo žensko vlogo, scenografijo in kostumografijo. Na projekciji filma bodo prisotni režiser David del Degana in člani filmske ekipe.

V sodelovanju s festivalom Kino Otok bodo v nedeljo gostili italijanski film Lucio Dalla in njegova pesem Italije, s katerim se je režiser Pietro Marcello želel pokloniti velikemu italijanskemu kantavtorju Luciu Dalli.

Do konca prihodnjega tedna bodo na ogled še slovenski film Idealna mesta, v torek bodo na ogled restavrirane slovenske kratke klasike, v nadaljevanju pa še ruski film Dragi tovariši, koprodukcijski indijsko-nemško-ameriški film Fotograf. V petek zaključujejo z italijanskim filmom Meja, ki bo simbolično predvajan na novogoriškem Trgu Evropa. Z zaključnim filmom se bodo poklonili filmskemu režiserji in cinefilu Francu Giraldiju, prejemniku nagrade Darko Bratina leta 2011.

Filmi so v originalnem jeziku in opremljeni s slovenskimi podnapisi. Vse projekcije so brezplačne ter se pričnejo ob 21. uri. V primeru slabega vremena se projekcije odvijajo v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

Deveto edicijo letnega kina Silvana Furlana organizirata Kulturni dom Nova Gorica in Kinoatelje ob podpori Mestne občine Nova Gorica.

Več na spletni strani Kulturnega doma Nova Gorica in Kinoateljaja.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme